Siirt'te Karla Mücadele Koordinasyon Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Karla Mücadele Koordinasyon Toplantısı

Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın başkanlığında, karla mücadele koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

31.12.2015 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın başkanlığında, karla mücadele koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, yoğun kar yağışı, don, buzlanmanın ve ani sıcaklık düşüşünün vatandaşın günlük yaşantısını olumsuz yönde etkilememesi için, bütün kış mevsimini kapsayacak şekilde kamu kurum ve kuruluşları ile mahalli idarelerce karla mücadele eylem planı dahilinde, gerekli tedbirlerin alınması kararlaştırıldı.

Toplantıda, yoğun Kar yağışı, don, buzlanmanın ve ani sıcaklık düşüşünün etkili olduğu gün ve saatlerde zorunlu olmadıkça vatandaşın özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, araçları ile yola çıkan vatandaşların mutlaka kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı kullanmaları ve bulundurmaları, araçların teknik yönden gerekli kontrollerini yaptırmaları gerektiğine dikkat çekildi.

Karla Mücadele'de İl Acil Afet ve Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde çalışmaların yürütüleceği dile getirilirken, vatndaştan, arıza hallerinde ya da acil durumlarda çağrılar için, 112 Acil Çağrı Merkezi, 122 AFAD Çağrı Merkezi, 155 Polis İmdat, 156 Alo Jandarma, 159 Karayolları, 186 Elektrik arıza, telefon numaralarını araması istendi.

Karla ve kışla mücadelede kurumlar arası koordinasyon önemine dikkat çekilerek, Vatandaşın özellikle asılsız ihbarda bulunmaması gerektiği vurgulandı.

Toplantıya; Siirt Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, AFAD, İl Sağlık Müdürlüğü ve Siirt karayolları Şube Şefliği yetkilileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te Karla Mücadele Koordinasyon Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement