Siirt'te Yatırım Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Siirt'te Yatırım Çalışmaları

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt'te yatırım yapmak için İstanbul'dan gelen iş adamları ile birlikte Siirt Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesisleri ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

16.05.2015 12:11

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt'te yatırım yapmak için İstanbul'dan gelen iş adamları ile birlikte Siirt Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesisleri ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Tutulmaz ve beraberindekiler, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Bahattin Çelik'ten bilgi aldı.

Tutulmaz, Siirt'in, yatarım açısından ideal bir yer olduğunu ve yatırımcıların Siirt'e olan ilgisinin her geçen gün arttığını belirtti.

Devlet desteği açısından 6'ıncı bölgede bulunan Siirt'te yatırım yapacaklara devletin, oldukça önemli avantajlar ve teşvikler sağladığını ifade eden Vali Tutulmaz, "Bunların yanı sıra, sınır ülkelerine komşu olmamız, ucuz iş gücü, ilimize yatırımcıları çekmek için önemli bir avantaj olduğunu düşünüyoruz. Yatırım yapmak isteyen işadamlarına Valilik olarak her türlü desteği veriyoruz. Destek olmaya devam edeceğiz" dedi.

Derkim Kimya San. ve Tic. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Baydarman ise, Siirt'li bir işadamı olarak, Siirt'te yatırım yapmak amacıyla geldiğini söyledi.

Baydarman, "Buradaki sanayi tesislerimizi Sayın Valimiz ile birlikte gezdik. Yapacağımız ön fizibilite çalışmaları doğrultusunda yatırım yapmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Siirt Vakfı Başkanı Zeki Akyüz de, Vakıf olarak Siirt'li işadamlarını ve sanayicileri Siirt'te yatırıma teşvik etmek için çalışma başlattıklarını söyledi.

Organize Sanayi Bölgesindeki incelemelerini tamamlayan Tutulmaz ve beraberindekiler, sonra Siirt Küçük Sanayi Sitesi ile Eruh yolu üzerindeki tesisleri ziyaret ederek, firma yetkililerinden bilgi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'te Yatırım Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement