Siirt'teki Kavga - Son Dakika
Yerel

Siirt'teki Kavga

Cezaevinde tutuklu bulunan Tillo Belediye Başkanı Mehmet Mesut Memduhoğlu ile belediye başkan vekili Cemal Erken ve 8 belediye meclisi üyesi görevlerinden istifa etti.

17.08.2014 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cezaevinde tutuklu bulunan Tillo Belediye Başkanı Mehmet Mesut Memduhoğlu ile belediye başkan vekili Cemal Erken ve 8 belediye meclisi üyesi görevlerinden istifa etti.

Tillo Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından AK Parti ve Saadet Partisi ilçe belediye başkan adaylarının yakınları arasında çıkan ve Saadet Partisi Tillo Belediye Başkan adayı Behmen Aydın'ın hayatını kaybetmesine neden olan kavga sonrası tutuklanan belediye başkanı Memduhoğlu ile belediye başkan vekili Erken ve 8 meclis üyesinin istifalarına ilişkin dilekçelerin kendilerine ulaştığını söyledi.

Belediye başkan vekili Cemal Erken de aileler arasındaki husumetin sona ermesi için görevlerinden istifa ettiklerine dikkati çekerek, "Siirt E Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan başkan Memduhoğlu ve 8 meclis üyesiyle istifa etmeyi kararlaştırdık. İstifamız nedeniyle seçim yeniden yapılacak" dedi.

Yerel seçimler sonrası AK Parti ve Saadet Partisi ilçe belediye başkan adaylarının yakınları arasında çıkan kavgada Saadet Partisi Tillo Belediye Başkan adayı Behmen Aydın vücuduna aldığı bıçak darbesiyle hayatını kaybetmişti.

Kavganın ardından AK Parti'den Tillo Belediye Başkanı seçilen Memduhoğlu'nun da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklanmış, belediye başkanlığına ise vekaleten Cemal Erken getirilmişti. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Siirt'teki Kavga - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement