Silahla Vurulan Leylek Lisinia'da Tedaviye Alındı - Son Dakika
Güncel

Silahla Vurulan Leylek Lisinia'da Tedaviye Alındı

Silahla Vurulan Leylek Lisinia\'da Tedaviye Alındı

AFYONKARAHİSAR'ın Dazkırı İlçesi'nde ateşli silahla yaralandığı tahmin edilen leylek, Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'nde tedaviye alındı.

20.08.2016 11:43

AFYONKARAHİSAR'ın Dazkırı İlçesi'nde ateşli silahla yaralandığı tahmin edilen leylek, Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'nde tedaviye alındı.

Dazkırı'da 3 gün önce arazide yaralı halde leylek bulanlar, Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'nden yardım istedi. Merkez sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, bölgeye giderek yaralı leyleği merkeze getirdi. Burada yapılan kontrollerinde sağ kanadından ciddi şekilde yaralandığı belirlenen leylek, tedaviye alındı.

"SAĞ KANADINDA CİDDİ YARA VAR"

Leyleği bulduklarında çok kötü durumda olduğunu belirten Öztürk Sarıca, şöyle dedi:

"Hayati fonksiyonları konusunda bile problemleri vardı. İlk bir, iki gün içerisinde onu hayata döndürmeye çalıştık. Şu an fonksiyonları iyi konumda. Yalnız sağ kanadında çok ciddi bir yara var. Bize elektrik çarpması denilmişti ama bu kırığın elektrik çarpması durumunda olduğu kanısında değilim. Çünkü kırık çok ciddi. Daha ziyade bir ateşli silah yaralanmasına benziyor. Önümüzdeki süreçte büyük olasılıkla sağ kanadını kullanamayacak."

"LEYLEKLER ÇİFTÇİ DOSTU"

Özellikle leylek gibi eti yenmeyen hayvanlara ateş edilmemesi gerektiğini vurgulayan Öztürk Sarıca, şöyle konuştu:

"Çünkü bunlar tarlalardaki fareleri topluyor. Çiftçi dostu hayvanlar. Silahla yaralanan leylek sayısı artıkça leylekler artık o bölgeye gitmemeye başlıyor ve çevresel anlamda fareler çoğalarak tarladaki ürünlere zarar vermeye başlıyor. Özellikle şahinler, çakallar, tilkiler ve leylekler çiftçi dostu hayvanlar. Bunlar tarlalardaki farelerle besleniyor. Bu hayvanları daha da korumalıyız."

- Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silahla Vurulan Leylek Lisinia'da Tedaviye Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement