Silifke'de Festival Zamanı - Son Dakika
Güncel

Silifke'de Festival Zamanı

Silifke\'de Festival Zamanı

Silifke'de festival zamanıMersin'in Silifke İlçesi'nde 20-26 Mayıs tarihleri arasında organize edilen Kültür Haftası Festivali törenle başladı.

21.05.2016 17:05

Silifke'de festival zamanı

Mersin'in Silifke İlçesi'nde 20-26 Mayıs tarihleri arasında organize edilen Kültür Haftası Festivali törenle başladı. Ülkedeki terör olaylarının yol açtığı atmosfer ve bu olaylarda şehitler verilmesi nedeniyle konser bölümleri iptal edilen festivalin açılışın günü kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşe katılan halk oyunu ekipleri, renkli kostümleri ile ilgi odağı oldu.

Festival açılışı Atatürk Anıtı'ndaki törenle başladı. Şehir Stadyumu'ndan festival etkinliklerinin yapılacağı Anıt Meydanı'na kadar Atatürk Caddesi boyunca yapılan kortej yürüyüşüne vatandaşlar alkışlarla destek verdi. Yürüyüş sırasında Akkuyu Nükleer Santralı'ne tepki gösteren çevreciler de 'Yarın radyoaktif istemiyorsan, bugün aktif ol' ve 'Ölüm fermanı Akkuyu' yazılı dövizler taşıdı.

Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, ilçenin, sosyal ve ticari bakımdan gündeme gelmesi ve kısa bir süre de olsa hareketlilik kazanması için Kültür Haftası etkinliklerinin önemli olduğunu söyledi. Kültür Haftası'nın 1974'te Uluslararası Müzik ve Folklor Haftası olarak başladığını, 1996 yılında ise Kültür Haftası'na dönüştürülerek bugünlere gelindiğini anlatan Başkan Turgut, terör olayları nedeniyle festival programına ilk kez konserleri almadıklarını vurguladı. Başkan Turgut, bir süredir çalışmaların devam ettiği heykel sempozyumunun da tamamlandığını, önemli eserlerin ortaya çıktığını, bunların ilçenin çeşitli bölümlerine yerleştirileceğini kaydetti.

Etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir de katıldı. Silifke Festivali Yaş Kütüğü'ne 43'üncü Yıl brövesi Silifke Belediye Başkanı Turgut, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz ve Kaymakam Cinbir tarafından çakıldı. Festivalin İlk gününde Tiyatro İstanbul tarafından 'İstibdat Kumpanyası' adlı oyun sahnelendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silifke'de Festival Zamanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement