Silivri Yoğurt Festivali'nde Beyaz Kortej - Son Dakika
Güncel

Silivri Yoğurt Festivali'nde Beyaz Kortej

Silivri Yoğurt Festivali\'nde Beyaz Kortej

İstanbul Siliviri 54'üncü Yoğurt Festivali yaklaşık 5 bin kişilik kortej yürüyüşü ile başladı.

08.08.2015 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Siliviri 54'üncü Yoğurt Festivali yaklaşık 5 bin kişilik kortej yürüyüşü ile başladı. Festivaldeki konserler iptal edilirken festivale katılanlar 'barış' için beyaz giydi. 'Yoğurt'un Beyazı, Barışın Simgesi' sloganıyla yapılan festival açılışında sadece kültür sanat ve spor etkinliğine yer verildi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar festivalin açılışında ise bir yoğurt kafeyi de hizmete açtı. Silivri Belediyesi aynı zamanda Silivri halkına ücretsiz yoğur dağıtımında da bulundu. Vatandaşlar yoğurt ikramında memnun olurken kültür sanat sergilerini de gezmeyi ihmal etmedi. Bu arada Silivri'nin en yaşlı kadını olduğu belirtilen 113 yaşındaki Şeker Nine Atatürk'e yazdığı şiiri okurken festivale katılanlardan büyük alkış aldı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, "Festival kapsamındaki tüm konserleri iptal ettik. 54'üncü Yoğurt Festivalimiz'de barışı ön plana çıkartarak 'Silivri Yoğurtunun Beyazı Barışın Simgesidir' diyerek kültür sanat ve spor dolu bir organizasyon tertip ettik' diye konuştu.

Yaşanan terör olayları nedeniyle konser ve eğlence programlarının iptal edildiği festivalde üreticilere yönelik yarışmalar, spor üsabakaları ve sergiler düzenlendi. Silivri Belediyesi Kültür Merkezi Sergi ve Workshop çalışmalarının da yer alacağı festival kapsamında, Silivrili Fotoğraf Sanatçısı ve Ressam Emine Toprak ile Silivrili Resim Öğretmeni Ömer Faruk Küçükkaya'nın kişisel sergileri de vatandaşın ziyaretine açıldı. Festivalde aynı zamanda tavla, basketbol, satranç turnuvaları da düzenlenecek. Yarışmanın galiplerine para ödülleri, akıllı telefonlar, fotoğraf makineleri ile hediye çekleri verilecek.

YOĞURT MAYALAMA VE BİSİKLET TURU

Üreticileri teşvik etmek ve Silivri'nin meşhur tadını yaşatmak adına yapılan Geleneksel Yoğurt Mayalama Yarışmasında katılımcılar en güzel Silivri Yoğurdu için yarışacak. Yarışmada birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye de çeyrek altın hediye edilecek. Festivalde pedallar barış için çevrilecek. Gerçekleşecek Bisiklet Turu'nda turu tamamlayan herkese profesyonel bisiklet forması hediye edilecek. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silivri Yoğurt Festivali'nde Beyaz Kortej - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement