Silopi'de Engelliler İçin Müzikli İftar Programı - Son Dakika
Güncel

Silopi'de Engelliler İçin Müzikli İftar Programı

Silopi\'de Engelliler İçin Müzikli İftar Programı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Engelliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Destekleme Derneği, Ramazan’da engellilerin eğlenebilmesi için canlı müzikli iftar yemeği verdi.

09.07.2015 13:08

Şırnak'ın Silopi ilçesinde Engelliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Destekleme Derneği, Ramazan'da engellilerin eğlenebilmesi için canlı müzikli iftar yemeği verdi.

Silopi Engelliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Abdullah Süer, engellilerin eğlenebilmesi için evinin bahçesinde bir iftar programı düzenledi. Ramazan boyunca iftar daveti almadıkları için bu programı düzenleyen Abdullah Süer iftar yemeğine engellilerin eğlenmesi için canlı müzik getirdi. Engelli ve yakınlarının katıldığı iftar yemeğinden sonra canlı müzikli eğlenceye geçildi. Canlı müzik ve halayların çekildiği iftar programında bedensel engelli Sevgi Tay, Türkçe ve Kürtçe şarkılar söyledi.

Dernek olarak engelliler için iftar yemeği kararı aldıklarını belirten Silopi Engelliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Abdullah Süer iftarda engellilerin çok eğlendiğini ve onlarında eğlenmeye hakkı olduklarını dile getirdi. Süer, "Kendi aramızda engelli kardeşlerimizi topladık. Kendi aramızda eğlendik. Yemeğimizi yedik çayımızı içtik inşallah eğlenmişlerdir. Onlar için canlı müzikte getirdik" dedi.

Bedensel engelli Sevgi Tay iftara katılırken utanarak geldiğini sonradan ortama ısınınca çok mutlu olduğunu ifade etti. Şarkı söylediği için çok sevinçli olan Sevgi Tay, dernek başkanı Abdullah Süer'e teşekkür etti. Mikrofon ile şarkı seslendiren Sevgi Tay kendisini sanatçı gibi gördüğünü ve dünyanın en mutlu insanı olduğunu söyledi.

Sevgi Tay'ın babası İbrahim Tay da engelliler için iftar programı düzenlenmesini çok olumlu karşıladıklarını kaydetti. Tay kurumlardan önce engelli derneğinin böyle bir iftar düzenlemesinin sevindirici olduğunu ifade etti. İbrahim Tay ayrıca ramazan ayında bir engellinin yemeğe çağrılmasının çok büyük bir onur olduğunu belirtti.

Canlı müzikli eğlence geç saatlere kadar devam etti. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Silopi'de Engelliler İçin Müzikli İftar Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement