Silvan'da 2 Mezraya 15 Gündür Su Verilmiyor - Son Dakika
Yerel

Silvan'da 2 Mezraya 15 Gündür Su Verilmiyor

Silvan\'da 2 Mezraya 15 Gündür Su Verilmiyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Akçay ve Topçay mezraları susuz kaldı.

04.07.2014 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Akçay ve Topçay mezraları susuz kaldı. Halk, sabah saatlerinden itibaren çeşme başına gelip, su bidonlarını doldurarak evlerine su taşıyor.

Akçay ve Topçay mezrası sakinleri, bölgelerine 15 gündür su verilmediğini belirterek yetkililere tepki gösterdi. Sabah Saatlerinden akşama kadar çeşme başında bekledikleri belirten Aysel Yalçınkaya adlı vatandaş, "Sabahtan akşama kadar bu çeşme başında bekliyoruz. Bu suyu içmek zorunda kalıyoruz. Çocuklarımız hepsi hastalanıyor. Tabaklarımızı yıkayamıyoruz, evimizi temizleyemiyoruz. Bu pis suyu içmek zorunda kalıyoruz. İçtiğimizde de çocuklarımız hepsi mikrop kapıyor" dedi.

Köy sakini Mehmet Ekici ise, "15 gün öncesinden beri Silvan'a gidip bütün yetkililerle görüştüğümüz halde kimse şimdiye kadar bir şey yapmadı. 15 günden beri suyumuz kesik, bayanlar, çocuklar bu pisliğin içinde, güneşin altında suyun dolmasını bekliyor. Yetkililerin derdimize bir çare bulmaları gerekiyor. 15 günden beri 600-700 hane susuz. Su faturalarımızı yatırdığımız halde birlik tarafından ödenmediği için suyumuzu elektriğimizi kestiler. Her ay düzenli yatırdığımız faturalarımız elimizde mevcut. Başvuru yaptığımız halde derdimize bir çare bulunmadı. Kaymakam bey muhtarımıza söz verdi. Elimizden geleni yapacağım dedi. Sorunun çözülmesini istiyoruz" diye konuştu.

köy sakinleri, sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirterek sularının bir an önce bırakılmasını istedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silvan'da 2 Mezraya 15 Gündür Su Verilmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement