Silvan'da Yeni Park Yapımına Başlandı - Son Dakika
Yerel

Silvan'da Yeni Park Yapımına Başlandı

Silvan\'da Yeni Park Yapımına Başlandı

Diyarbakır’ın Silvan İlçe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Bağlar Mahallesi’nde 7 bin metrekare alan üzerinde yeni bir park yapımına başlandı.

05.09.2014 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Bağlar Mahallesi'nde 7 bin metrekare alan üzerinde yeni bir park yapımına başlandı.

Silvan Belediyesi park ve yeşil alan düzenlemelerine bir yenisini daha ekliyor. Daha önce yapımı ve revizyonu tamamlanan iki parkın açılışını yapan Silvan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Bağlar ve Feridun mahallelerinin kesiştiği Gül Caddesi üzerindeki 7 bin metrekare alan üzerinde yeni bir park yapımı için çalışma başlattı. Yapılan çalışmaları yerinde takip eden Belediye Eşbaşkanı Yüksel Bodakçi, Silvan'ın adının yeşillikle anıldığını belirterek, daha fazla yeşil alan oluşturma gayreti içinde olduklarını söyledi. Bağlar ve Feridun mahallelerinin kesiştiği Gül Caddesi üzerinde yapımına başladıkları parkı Kurban Bayramı öncesi vatandaşların hizmetine açmayı planladıklarını aktaran Bodakçi, "Halkın hizmetçisi olan Silvan Belediyesi olarak amacımız, gelecek nesillerimize daha fazla yeşil ve yaşanabilir alanlar bırakabilmektir" dedi.

Park Bahçeler Müdürlüğü Peyzaj Mimarı Erdoğan Dağdelen ise, "Park alanımız yaklaşık 7 bin metrekaredir. 2 parselden oluşmaktadır. Üst parselde çocuk oyun grupları, kamelyalar, yürüyüş yolları ve oturma bankları konulacaktır. Alt parselde spor tesisi inşa edilecek. İçerisinde voleybol, basketbol oyun alanı, fitness spor aletleri ve dinlenme alanları yapılması planlanmaktadır. Ayrıca park içerisinde iklim koşullarına uygun bitkilerle ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları yapılacaktır" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Silvan'da Yeni Park Yapımına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement