Simav Ovası'nda Ekili Alanlar Sular Altında Kaldı - Son Dakika
Güncel

Simav Ovası'nda Ekili Alanlar Sular Altında Kaldı

Simav Ovası\'nda Ekili Alanlar Sular Altında Kaldı

Kütahya’nın Simav ilçesinde yaklaşık 3 aydır etkili olan sağanak yağış ve yüksek kesimlerde karların erimesiyle oluşan sel, Simav Ovası’nda ekili alanları sular altında bıraktı.

03.04.2015 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Simav ilçesinde yaklaşık 3 aydır etkili olan sağanak yağış ve yüksek kesimlerde karların erimesiyle oluşan sel, Simav Ovası'nda ekili alanları sular altında bıraktı.

Sel suları nedeniyle taşan Simav Çayı, içerisinden geçerek hayat verdiği Simav Ovası'nda bu kez felakete neden oldu. Simav Ovası sel suları nedeniyle adeta göle döndü. Zararın büyük olduğu bölgelerin başında gelen Gölköy'de Muhtar Mehmet Türk, geceleri uyku uyuyamadıklarını ve sabaha kadar nöbet tuttuklarını söyledi. Sel sularının önceleri 18 bin 500 dekarlık kurutulmuş göl arazisi üzerinde etkili olduğuna vurgu yapan Muhtar Türk, son günlerde ardı arkası kesilmeyen yağışlar nedeniyle şimdilerde 20 bin dekarı aşkın ekili alanın sular altında kaldığını söyledi. Türk, "Sel suları sadece ekili alanlarımızı tehdit etmiyor. Ev ve bazı tarımsal işletmeleri de tehdit etmeye başladı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Durumu Kaymakamlığa bildirdik. İlçe Tarım Müdürlüğünden elamanlar geldi. Durumu bizzat yerinde gördüler. Şu anda yapılacak bir şey yok dediler. Mağdur olduk. Yetkililerden zararımızın önlenmesi için yardım bekliyoruz" dedi.

Sorunun kökten çözümü için Boğaz Köprüsü'nün günün koşullarına uygun bir yere alınması gerektiğini ifade eden Türk, bunun için de Kütahya Devlet Su İşleri Müdürlüğü'nden yardım talebinde bulunduklarını söyledi. Aynı durumun gelecek yıllarda yaşanmaması için Hamzabey bölgesinde de yeni bir kanal açılarak, suların daha kısa sürede boşaltılması gerektiğini dile getiren Mehmet Türk, bunun devletin gücü ile yapılacak bir işlem olduğunu ve yetkililerden ilgi beklediklerini dile getirdi.

Sular altında kalan yaklaşık 20 bin dekar ekili alanın yeniden ekilebilmesinin bu yıl adeta imkansız olduğunu ifade eden Türk, "Zararımız çok büyük. Bankalara ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarımızın ertelenmesi istiyoruz. Ayrıca yeniden ayağa kalkabilmek için faizsiz kredi talebinde bulunuyoruz. Bu durum bölgede en aşağı 5 bin 500 çiftçi ailesini etkiler. Durum öyle sanıldığı gibi basit bir zarar ziyan değil. Sorunumuza en kısa sürede çözüm bulunmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Simav Ovası'nda Ekili Alanlar Sular Altında Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement