Şimşek: Fed'in Faiz Artımı Türkiye'yi Olumsuz Etkiler - Son Dakika
Ekonomi

Şimşek: Fed'in Faiz Artımı Türkiye'yi Olumsuz Etkiler

Maliye Bakanı Şimşek, Fed'in faiz toplantıları ile ilgili, gelişmekte olan ülkeler için en kötü senaryo gündemde olduğunu söyledi.

27.07.2015 11:13  Güncelleme: 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Şimşek, Fed'in faiz toplantıları ile ilgili, gelişmekte olan ülkeler için en kötü senaryo gündemde olduğunu söyledi.

"TÜRKİYE İÇİN TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR"

Maliye Bakanı Şimşek, katıldığı NTV yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Şimşek, Fed'in 10 yıl aradan sonra faiz arttırımı ile ilgili Fed'in faiz artımı Türkiye'yi olumsuz etkileryeceğini, gelişmekte olan ülker için en kötü senaryo gündemde olduğunu söyledi. Bakan Şimşek, Türkiye'nin direnç seviyesinin fazla olduğunu da belirterek, "Türkiye olası 3-4 aylık şoku rahat atlatır" dedi.

"BÜYÜMEDE ZAYFILAMA DEVAM EDİYOR"

Bakan Şimşek 7 Haziran seçimleri sonrasındaki durum için, "Büyümede zayıflama devam etti. Kredi hacmine baktığımız zaman nispeten bir yavaşlama var. Son gelişmeler de muhtemelen olumlu yansımayacaktır" ifadelerini kullandı.

"SİSTEMİ ELDEN GEÇİRDİK"

Bakan Şimşek vergi düzenlemeleri konusunda ise bütün vergi sistemlerini elden geçirdiklerini ve tek çatı altında topladıklarını, şu anda mecliste bir tasarının beklediğini söyledi. Ayrıca Bakan Şimşek, mevzuatla ilgili yeniden düzenleme yaparak reform yaptıklarını vurguladı.

Şimşek: Fed\'in Faiz Artımı Türkiye\'yi Olumsuz Etkiler
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Şimşek: Fed'in Faiz Artımı Türkiye'yi Olumsuz Etkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • YOLSUZLUKLAR SORULMASI SUC OLAN TEK ÜLKE: BİTTİMİ CEREZ PARASI BAKTIRAN EFENDİ SEN HALA MİLLETİN KARŞISINA HANGİ YÜZLE CIKIYON GERCİ UTANACAK SURAT OLSA MİLLETİN KARŞISINDA CEREZ PARASI BİLE DEGİL DİYE DALGA GECMEZSİN FAKİR FUKARAYDA UTANMAZ HIRSIZLAR SİZİ SOYGUNCULAR 10 1 Yanıtla
  • kenan cenk: ekonomi çökmüş. hala masal anlatıyorsun ? . allah selamet versin 7 0 Yanıtla
  • emekli: E Gunaydin,siz buna karsi onlem alabildinizmi onu soyle. 4 0 Yanıtla

Advertisement