Şimşek Kürtçe Tabelayı Astı - Son Dakika
Güncel

Şimşek Kürtçe Tabelayı Astı

Şimşek Kürtçe Tabelayı Astı

Köye yıllarca haksızlık yapıldığını söyleyen Maliye Bakan Mehmet Şimşek, "Vergisiz anlamına gelen Becirman, Osmanlı döneminde vergiden muaf tutulan bir yerdi.

26.05.2014 05:37

Köye yıllarca haksızlık yapıldığını söyleyen Maliye Bakan Mehmet Şimşek, "Vergisiz anlamına gelen Becirman, Osmanlı döneminde vergiden muaf tutulan bir yerdi. Ancak, Türkçe olarak ismi 'Vergili' olarak değiştirilmişti. Biz şimdi gereğini yaptık ve köye asıl ismini verdik" dedi.

Seçim bölgesi Batman'da incelemelerde bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Seyit Bilal Türbesi'nin bulunduğu Gercüş'ün Vergili Köyü'ne eski isminin verildiği tabela takma törenine katıldı. Şimşek, yerel yetkililerin köy tabelasının değiştirilmesini olumlu bir adım olarak gördüklerini ifade etti:

"Osmanlı döneminde Becirman vergiden muaf tutulan bir yerdi. Ancak, bu isim daha sonra Türkçe olarak Vergili diye değiştirilmiş. Orijinal ismiyle ters bir anlam taşıyordu. Köylülerin verdiği kararla Bakanlar Kurulunda bu ismin onaylanmasıyla bu köy tekrar orjinal ismine kavuştu. Ülkemizin daha da demokratikleşmesi için vatandaşların temel hak ve özgürlüklerin artmasına yönelik çalışmalara devam edeceğiz. Çözüm süreci, kardeşliğimizin pekişmesi açısından çok önemlidir. Herkesin sürece sahip çıkmasını istiyoruz."

Maliye Bakanı, isim değiştirme törenini 'sembolik bir demokratikleşme' adımı olarak tanımladı.

Kaynak: Doğan Haber Ajansı

Kaynak: Aljazeera.com.tr

Son Dakika Güncel Şimşek Kürtçe Tabelayı Astı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement