Sındırgı'da Bayramlaşma - Son Dakika
Yerel

Sındırgı'da Bayramlaşma

Sındırgı\'da Bayramlaşma

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Ramazan Bayramı dolayısı ile yapılan halkla bayramlaşma yoğun bir katılımla gerçekleşti.

28.07.2014 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde Ramazan Bayramı dolayısı ile yapılan halkla bayramlaşma yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Belediye Başkanı Ekrem Yavaş başta olmak üzere Belediye Başkan yardımcıları Şevket Barkır, Emin Uygar Çelik, Belediye Meclis Üyeleri ve Birim Amirleri vatandaşların bayramını kutladı. Belediye personelinin ve halkın katılımıyla başlayan bayramlaşma töreni uzun bir süre devam etti. Ziyaretçileri kabul eden Belediye Başkanı Ekrem Yavaş vatandaşlarla tek tek ilgilenerek, kendilerinin ve ailelerinin bayramlarını kutladı. Başkan Yavaş, bayram münasebeti ile yaptığı konuşmada, "30 gün boyunca oruçlarımızı tuttuk, namazımızı kıldık. Rabbim bugünde bize bayramı gösterdi. İnşallah nice bayramları hep beraber kutlamak, hep beraber yaşama fırsatı verir. Ömür verdikçe bunları göreceğiz. Bir aydır tutulan oruçların ardından, gönüllerimiz bir yandan bayram coşkusuyla dolarken; diğer yandan bayrama buruk gönüller ve üzgün giren insanların hüzün ve acılarını da yüreklerimizde hissederek giriyoruz. Bu yıl ki Ramazan ayı, Müslüman kardeşlerimizin çektiği çile ve eziyetlerle gündeme geldi. Gazze'de yaşanan insanlık dışı olaylar nedeni ile Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı coğrafyalarda kan ve gözyaşını üzüntüyle izliyoruz. Acının, üzüntünün ve gözyaşının hakim olduğu Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı dramın altında, Ramazan Bayramı'nı sevdiklerimizle birlikte geçiriyoruz. Güzel İlçemiz Sındırgı'da bu sene ramazan ayında 30 gün boyunca iftar çadırımız olduğu gibi her gün bir mahallede iftar yaparak geçirdik. Arkasından Şerif Paşa Meydanında çocuklarımız için Ramazan Eğlenceleri gerçekleştirdik. Geçen dönem de ihya etiğimiz bu alanı bu yılda Bayramda beraber buluşturalım istedik. Bu kadar kalabalığı Belediyeye sığdıramazdık. Şerif Paşa'da gerçekleştirilen bayramlaşma güzel oldu. Sizlerle bir arada olduğumuz için çok mutluyuz. Ramazan Bayramını ihya ettiğimiz gibi Kurban Bayramını da ihya ederiz İnşallah. Mübarek Ramazan Bayramı'nı fırsat bilerek incittiğimiz, üzdüğümüz, kırdığımız kalpleri yeniden onaralım Büyüklerimizi ziyaret ederek onların gönlünü, hayır dualarını alalım. Kan ve gözyaşı içinde yaşayan Müslüman kardeşlerimiz başta olmak üzere, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sındırgı'da Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement