Sındırgı'da Ramazan Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Sındırgı'da Ramazan Toplantısı

Sındırgı\'da Ramazan Toplantısı

Balıkesir’in Sındırgı İlçesinde yaklaşan Ramazan Ayı neden ile toplantı yapıldı.

16.06.2014 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Sındırgı İlçesinde yaklaşan Ramazan Ayı neden ile toplantı yapıldı.

Belediye Oteli'nde gerçekleştirilen toplantıya Sındırgı Belediye Başkan Yardımcısı Emin Uygar Çelik, İlçe Müftüsü Halil Hazar, İlim Yayma Cemiyeti Sındırgı Şube Başkanı Salih Durak, Merkez Mahalle Muhtarları ve Merkez Cami Hocaları katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını Belediye Başkan Yardımcısı Çelik yaptı. Çelik; "Ramazan ayı yaklaşıyor, Belediyemizce bir adet haline getirilen İftar Çadırı ve İftar yemeği var. Ramazan ayındaki toplumsal dayanışma ruhunu pekiştirmek hem de ihtiyaç sahibi olan kimselere yardımcı olmak için bu yılda belediyemiz, ilçe müftülüğümüz ve ilim yayma cemiyetinin müştereken iftar çadırı kurularak iftar yemeği verilecek. Bunun organizasyonu için bugün burada toplandık. Bu yıl farklı olacak daha önce Şerif Paşa Meydanında tek çadır kuruluyordu bu sene mahallenin ayağına gidip mahallelerde iftar yemeği verelim dedik. Bunu sizlerle paylaşmak istiyoruz. Toplantımıza katıldığınız için teşekkür ederiz" dedi.

Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğuna dikkat çeken İlçe Müftüsü Halil Hazar, "Ramazan birlik beraberlik ayı. Bunun için bu birlik beraberliği sadece kendi aramızda değil, vatandaşlarla berber, komşularla mahalleliyle bir araya gelip bir iftar yapılması düşünülmektedir. Onun için burada toplandık. Bu vatandaş bizim vatandaşımız, bu cemaat bizim cemaatimiz bu fakir fukara bizim fakir fukaramız onun için bunlara elimizi uzatmamız lazım. Zaten Diyanet İşleri Başkanlığımızda hiç kimse kimsesiz kalmasın temasıyla çıktı zaten ramazanda. Hiç kimse kimsesiz kalmasın yani herkes insanları sahiplenmesi lazım. Onun için bizlerde fakir fukara olsun, zengin olsun önemli değil, önemli olan birlik beraberliği sağlamaktır. Mahallelerimizde o programa göre bir iftar verilecek. O gün orda olan arkadaşımız gelen misafirlere hoş geldin der, sofra duası yapar. Hangimizin mahallesinde iftar olursa o arkadaşımız orada bulunsun" dedi.

İlim Yayma Cemiyeti Sındırgı Şube Başkanı Durak, "Ramazan ayında iftar çadırı noktasında biz geçen yıl her gün bir caminin öğrencilerine iftar verdik. Bu sene farklı ne olabilir derken her caminin önünde bir iftar programı istişarede böyle bir sonuç çıktı. Müftü hocamıza konuyu arz etik. Geçen yıl İlim Yaymanın önünde sokak iftarı düzenledik mahalleden 700 kişi katıldı ve çok güzel kaynaşma oldu. Bu sene işin içinde muhtarlarımız, imamlarımız içinde olarak daha kaynaştırıcı bir etkinlik olarak ramazan ayının manevi atmosferini yaşamak. Köylerde hayır cemiyetleri oluyor her dönem burada da Mahallenin hayrı gibi bir şey olacak vatandaşımız ben katkı yapmak istiyorum derse imam ve muhtar işbirliği içinde köydeki hayır ortamını şehirde de yansıtmak. Muhtar İmam ve mahalle sakinleri kaynaşmasıyla çok güzel olacağına inanıyorum. Muhtarlar iftarın belli bir kısmı toplandığı zaman geri kalan kısmını belediye tarafından karşılanacak" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sındırgı'da Ramazan Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement