Sındırgı Meydanı Yağcıbedir Motifleri İle Renklenecek - Son Dakika
Güncel

Sındırgı Meydanı Yağcıbedir Motifleri İle Renklenecek

Sındırgı Meydanı Yağcıbedir Motifleri İle Renklenecek

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde kapalı otopark ve kent meydanı düzenleme çalışmaları hızla ilerliyor.

21.09.2016 14:38  Güncelleme: 14:39

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığınca yapımı devam eden proje kapsamında kapalı otopark yapımı ve alt yapı çalışmalarının tamamlanması ile birlikte kent meydanı şekillenmeye başladı.
İlk olarak saat kulesinin kurulumu ile şekil almaya başlayan meydana geçtiğimiz günlerde heykeltraş Ferit Özşen tarafından 10 tonluk mermer üzerine oyma ile oluşturulan Mustafa Kemal Atatürk, Makbule Efe ve İbrahim Ethem Akıncı'nın yer aldığı Kuva-yi Milliye anıtı yerleştirilmişti.

Işıklandırma ve alt yapı çalışmalarının tamamlanması ile birlikte bordür ve kaldırımlar şekil alıyor. Ana tema olarak meydanda oluşturulan ve Sındırgı'yı dünyada temsil eden yağcıbedir halılarındaki desen ise Kent Meydanına nakış nakış işleniyor.

Çalışmalar ile ilgili açıklama yapan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş"Meydan düzenleme çalışmalarında sona yaklaşıyoruz. Vizyon projemiz olan meydan çalışmaları ve belediye binası inşaatının tamamlanması ile birlikte Sındırgı meydanı ziyaretçiler için ilçemizin vitrini olacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan meydana birçok anlam yükledik. Saat kulesi ile başlayan şekillendirme çalışmalarımızda Kuva-yi Milliye kahramanlarımızı da ekledik ve ecdadımıza sahip çıkarak, dışarıdan gelenlere ve gençlerimize arkasında bulunan kitabesi ile her zaman hatırlanması gerektiğini vurgulamaktayız. İlçemizin en büyük değerlerinden, el emeği, göz nuru olan ve dünya çapında bizleri temsil eden Yağcıbedir halımızın desenini de meydanımıza ilmek ilmek işleyeceğiz. Bu meydanda dışarıdan gelen misafirler Sındırgı'ya has değerleri ilk bakışta görebilecek. Aynı zamanda engelsiz sokaklar projemizin de ilk aşamasını meydan çalışmaları kapsamında gerçekleştirmiş olacağız. Engelleri kaldırıyoruz düşüncesi ile bütün yaptığımız projeleri engelli vatandaşlarımızın da kolaylıkla kullanabilecekleri şekilde tasarlıyoruz. Proje kapsamını biraz daha detaylanırdık ve aynı zamanda manifaturacılar çarşısını da yeni bir görünüme kavuşturacağız. Esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza göstermiş oldukları anlayış için teşekkür ediyorum. Onların da kendi dükkanlarını meydana yakışacak bir şekilde düzenlemelerini rica ediyorum. Bu konuda belediyemiz Kentsel Tasarım Müdürlüğü de ücretsiz olarak proje desteği vermektedir."dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sındırgı Meydanı Yağcıbedir Motifleri İle Renklenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement