Sinekler İçin Validen Yardım İstedi - Son Dakika
Yerel

Sinekler İçin Validen Yardım İstedi

Honaz ilçe Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, ilçedeki bir çitliğin, tavuk dışkıları kurutmadan çiftçilere verdiği ve bunun da sineğe yol açtığı iddiasıyla Denizli Valisi Abdülkadir Demir'den yardım istedi.

18.07.2014 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Honaz ilçe Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, ilçedeki bir çitliğin, tavuk dışkıları kurutmadan çiftçilere verdiği ve bunun da sineğe yol açtığı iddiasıyla Denizli Valisi Abdülkadir Demir'den yardım istedi.

Devecioğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların sinekler yüzünden sıkıntı yaşadığını belirterek, sofraya oturamaz hale geldiklerini iddia etti.

Konuyla ilgili şikayetini Vali'ye ileten Devecioğlu, şöyle devam etti:

"İlçemizdeki en büyük sorun sinektir. Önlem almasını istiyoruz. Kocabaş Mahallesi'ndeki bir çiftlikte 1 milyon 200 bin tavuk var. Tavukların dışkıları kurutulmadan çiftlikten dışarıya atılıyor. Dışkıları alan çiftçiler, gübre olarak arazilerine saçıyor. Her yeri sinek bastı. İnsanlar tarlalarında, evlerinin bahçelerinde sofraya oturamıyor. Belediye olarak biz ilaçlama yapıyoruz ama hiçbir yararı olmuyor. O kadar çok sinek var ki, mücadele etmek mümkün değil."

Denizli Valisi Demir ise, insanların para kazanırken çevreye zarar veremeyeceklerini, yetkililerin gerekli tedbirleri alacağını söyledi. - Denizli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sinekler İçin Validen Yardım İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement