Sınır Ötesine Yardım - Son Dakika
Güncel

Sınır Ötesine Yardım

Sınır Ötesine Yardım

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu öncülüğünde temin edilen 2 tır yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

22.04.2014 15:51

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu öncülüğünde temin edilen 2 tır yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

Platformun yaklaşık iki yıldır yürüttüğü "Sınır Ötesine Yardım Kampanyası" çerçevesinde sağlanan gıda, ilaç, oyuncak ve giyim malzemeleri Suriye'ye ulaştırılmaya devam ediyor. Bu kapsamda temin edilen yardımlar, platformun Paşabağı Mahallesi'ndeki deposunda gönüllülerce 2 tıra yüklenerek, Suriye'ye gönderildi.

Platform başkanı Osman Gerem, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'deki iç savaşta zor duruma düşen Suriyelilere yardım ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Kentteki kurum ve kuruluşlarla ortak hareket ettiklerini belirten Gerem, bu birlikteliğin başarıyı getirdiğini ifade ederek, destek veren hayırseverlere teşekkür etti.

Türkiye'deki Suriyeliler'in çoğunluğunun Şanlıurfa'da bulunduğunu vurgulayan Gerem, şöyle devam etti:

"Kentte kampların dışında yaklaşık 120 bin Suriyeli kendi imkanlarıyla yaşıyor. Platform olarak hem sığınmacılara hem de sınır ötesine yardım ulaştırmaya çalışıyoruz. Özellikle kentteki sığınmacılara yardım ulaştırmak için motorize ekipler kullanıyoruz. İnşallah bu yardımlarımız artarak devam edecek."

Gerem, tırlara yüklenen yardımların Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçirilerek, Halep ve Rakka kentinin bulunduğu bölgelere ulaştırılmasının planlandığını sözlerine ekledi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sınır Ötesine Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement