Şırnak'ta Elektrik Kesintisi Protestosu - Son Dakika
Yerel

Şırnak'ta Elektrik Kesintisi Protestosu

Şırnak\'ta Elektrik Kesintisi Protestosu

Cizre ilçesinde Kurtuluş köyüne 12 gündür elektrik verilmediğini iddia eden bir grup, Cizre Şırnak karayolunu ulaşıma kapattı.

08.12.2014 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cizre ilçesinde arıza nedeniyle Kurtuluş köyüne 12 gündür elektrik verilmediğini iddia eden bir grup, yolu trafiğe kapattı.

Kurtuluş köyü sakinleri, 12 gündür elektiriklerinin olmadığını gerekçe göstererek Cizre- Şırnak karayoluna barikat kurup, yolu trafiğe kapattı. Bunun üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken yolun yaklaşık 1 saat ulaşıma kapalı olması nedeniyle araç kuyruğu oluştu.

Kurtuluş Köyü Muhtarı Nurettin Kuçu'nun Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) yetkilileriyle cep telefonuyla yaptığı görüşmenin ardından ikna olan grup, eylemine sona verdi.

Muhtar Kuçu gazetecilere yaptığı açıklamada, 12 gündür köye elektrik verilmemesi nedeniyle mağdur olduklarını söyledi.

Kesintinin trafo yetersizliğinden kaynaklandığın dile getiren Kuçu, "DEDAŞ yetkilileriyle cep telefonuyla yaptığımız görüşmede öğleden sonra trafo getirileceği sözü verildi. Bu nedenle eyleme son verdik. Eylem nedeniyle yolda kalan yolcu ve sürücülerden özür diliyoruz" diye konuştu.

Köylülerden Orhan İlhan ise elektrik kesintisinin en çok çocuk ve hastaları etkilediğini ifade ederek, sıkıntının giderilmesi için yetkililerden yardım talebinde bulundu. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şırnak'ta Elektrik Kesintisi Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement