Şırnak'taki Arıcılara Malzeme Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Şırnak'taki Arıcılara Malzeme Dağıtıldı

Şırnak\'taki Arıcılara Malzeme Dağıtıldı

Şırnak’ta arıcılara malzeme dağıtımı töreninde konuşan İl Valisi Ali İhsan Su, PKK’nın tüm engellemelerine rağmen vatandaşlara hizmet edeceklerini vurguladı.

26.11.2015 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta arıcılara malzeme dağıtımı töreninde konuşan İl Valisi Ali İhsan Su, PKK'nın tüm engellemelerine rağmen vatandaşlara hizmet edeceklerini vurguladı.

Şırnak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Arıcılar Birliği ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi'nce yürütülen, "GAP ile Aydınlık Yarınlara" projesi çerçevesinde kentte faaliyet yürüten 125 arıcıya malzeme dağıtıldı. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen dağıtım töreninde konuşan Vali Ali İhsan SU, terör örgütü PKK'nın tüm engellemelerine rağmen vatandaşlara hizmet etmeye devam edeceklerini vurguladı.

Kentin her alanda hızla geliştiğine de dikkat çeken Su, "İlimizde her alanda yatırımlar hizmetler devam ederken özelikle tarımsal alanda da önemli hizmetleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bugün hizmetlerden biri olan ilimizde çok önemli potansiyele sahip olan arıcılıkla ilgili bir projeyi hayata geçiriyoruz. Ülkemiz arıcılık konusunda, bal üretimi konusunda önemli bir yere sahip dünyada. Bizimde il olarak önemli bir katkımız var. 2015 yılında 5 adet arıcılık projesi hayata geçirdik. Bu projelerin yüzde70'i devlet destekli, yüzde 30 vatandaş katkılı projeleridir. Bu yıl içerisinde 1500'ü organik olmak üzere 320 üreticimize 8 bin 850 adet arılı kovan dağıtımı gerçekleşmiştir. GAP idaresi ile ortak yaptığımız 590 bin TL'lik bir proje ile 125 arıcımıza modern arıcılık yapma ile ilgili malzeme dağıtımını gerçekleştireceğiz. Modern arıcılık yapan 700 üzerinde arıcı kardeşlerimiz var. 65 binin üzerinde arı kovanımız mevcut. 2015 yılında 600 ton bal üretimi gerçekleştirdik. Bütün çiftçilerimizin modern çiftçilik yapmasını istiyoruz. Dağıtacağımız bu malzemelerin arıcılarımıza hayırlı uğurlu olmasını bol kazançlar bol hasatlar olmasını diliyorum "dedi - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şırnak'taki Arıcılara Malzeme Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement