Sırrı Süreyya Önder: Üçüncü Bombacı Ankara'da Geziyor - Son Dakika
Güncel

Sırrı Süreyya Önder: Üçüncü Bombacı Ankara'da Geziyor

Sırrı Süreyya Önder: Üçüncü Bombacı Ankara\'da Geziyor

HDP'li Önder, "Ankara'da 3'üncü bir bombacının halen yakalanmadan gezmekte olduğunu biliyoruz. Bunlar Ankara'ya iki bombacıyla değil, üç bombacıyla gelmişler." dedi.

23.10.2015 16:35  Güncelleme: 16:52

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Ankara katliamı ile ilgili konuştu. Üçüncü bombacının Ankara'da gezdiğini ileri süren Önder, "HDP il binalarını koruyun diyen polis, diğer kollukla beraber bir ay önce parti binalarımıza saldıranlarla birlikte tabelalarımızı indiriyordu. Bu nedenle alınmak istenen tedbirler güven verici bir noktada değil." diye konuştu.

"NEDİR BU ÇABA?"

ANF'den Özgür Aydın'a konuşan Sırrı Süreyya Önder, Ankara'daki patlama sonrası, faillerin yakalanmasındaki soruşturma ve olayın aydınlatılması çalışmalarının yeterli olmadığını savunarak, "Nedir bu çaba? Katillerin adını ve örgütsel bağlantılarını tarif etmekten bile kaçınan, bunun yerine failleri bulanıklaştıracak bir örgüt çorbasıymış gibi göstermeye çalışmak; bu konudaki bütün şüphelerimizi ve kuşkularımızı derinleştirici bir işlev görmektedir." dedi.

"AVUKATLAR MÜDAHİL OLMALIYDI"

Ankara patlamasında, faillerin şeffaf bir şekilde ortaya çıkarılması için avukatların sürece müdahil olmasının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini söyleyen Önder, otopsi sürecinden başlayıp, olay yeri incelemeye kadar bütün araştırmalarda savunmanın da yer alabileceği bir çalışma yapılması gerektiğini belirterek, konunun doğru bir şekilde aydınlatılması için bunun şart olduğunu söyledi. Önder "Olayı, faillerle sınırlamamak, onların geniş ilişkileri, lojistikleri ve kararlaşma mekanizmalarının da içinde olduğu ağı bir soruşturan bir çalışma yürütülürse ancak o zaman gerçek anlamda karar vericiler ve örgütsel yapı ortaya çıkabilir." diye konuştu.

"3. BOMBACI GEZİYOR"

Önder, yeni saldırı ve suikastla ilgili ulaştıkları bilgilerin konuyla ilgili şüpheyi daha da arttırıcı bir durumda olduğunu söyleyerek şunları dile getirdi: "Ankara'da 3'üncü bir bombacının halen yakalanmadan gezmekte olduğunu biliyoruz. Bunlar Ankara'ya iki bombacıyla değil, üç bombacıyla gelmişler. Dolayısıyla; Emniyet'in HDP'yle ilgili almak istediği tedbir geç kalmış bir tedbirdir. HDP il binalarını koruyun diyen polis, diğer kollukla beraber bir ay önce parti binalarımıza saldıranlarla birlikte tabelalarımızı indiriyordu. Bu nedenle alınmak istenen tedbirler güven verici bir noktada değil."

Son Dakika Güncel Sırrı Süreyya Önder: Üçüncü Bombacı Ankara'da Geziyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (145)

  • erol: Kendisinden bahsediyor 57 109 Yanıtla
  • muhammed mustafa allaha özlem: siz bilanladınız 41 111 Yanıtla
  • MERTCAN: KANDİLDE Mİ POS BIYIKLI ULAN UTANMADAN KATİL ARIYORSUNUZ PKK İŞIT AYNI YALAKTAN YALLANIYORSUNUZ 39 80 Yanıtla
  • amediye: o kadar istihbaratın olduguna göre senin de baglantın var belli. 23 66 Yanıtla
  • urfalı: bombalama işini biz sizden daha iyi bilecek degiliz. hangi hainlikleri planliyosunuz yine kimbilir . 23 65 Yanıtla
  • HDP PKK YA GÖNÜL VERMİŞ LEŞ KOKAN PİSLİKLER: HDP MİTİNGİNDE PATLATACAKLAR KOCALARIN SÖYLEMEDİ Mİ ÇAKAL 16 63 Yanıtla
  • hollanda: kim acaba sirri sureyya sen olmayasin 31 48 Yanıtla
  • DRSM: 3'bomba inşallah akp içşnde patlatda onlarda aynı acıyı çeker 38 33 Yanıtla
  • haydar: onuda mutlaka sen getirmişsindir çakallll 18 51 Yanıtla
  • DS: yönetmeni sensin 21 47 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement