Şirvan'da Kültür Şöleni - Son Dakika
Yerel

Şirvan'da Kültür Şöleni

Siirt'in Şirvan ilçesindeki Muhammed Bin Hanife Hazretleri anma ve kültür şölenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

01.04.2014 16:45  Güncelleme: 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'in Şirvan ilçesindeki Muhammed Bin Hanife Hazretleri anma ve kültür şölenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Şirvan Kaymakamlığınca Taşlı köyünde düzenlenen şölene, Siirt Valisi Ahmet Aydın, Şirvan Kaymakamı İbrahim Özdel, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan ve İl Müftüsü Faruk Arvas'ın yanı sıra on bini aşkın vatandaş katıldı.

Siirt Merkez Ulu Cami İmam hatibi Ramazan Toprak'ın okuduğu Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan etkinlik, üç dilli ilahi dinletisi ve sema gösterisi büyük ilgi gördü.

Emrah Güneş tarafından verilen ilahi konserin ardından, şölende yemekler yenildi ve dualar okundu.

Bu tür önemli manevi değerlere sahip çıkacaklarını ve kamuoyuna tanıtacaklarını belirten Vali Aydın, şöyle konuştu:

"Taşlı köyümüzdeki medfun bulunan Muhammed Bin Hanife Hazretlerini ziyarete gelen vatandaşlarımızın daha rahat ve iyi koşullarda ziyaretlerini yapmaları amacıyla alt yapının da yeniden değerlendirilerek, mescit lavabo ve çevre düzenlemesinin yapılması için çalışmalara başlanacak."

Asırlardan beri halkın Mart ayının son üç gününde Muhammed Bin Hanife Hz.'nin mezarının başında toplandığını ve tef çalarak, ilahi okuyarak anma etkinliği düzenlediğini belirten kaymakam Özdel, ilk defa bu yıl kaymakamlık olarak etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Siirt ilinden beraberinde getirdiği tatlıları vatandaşlara dağıtan Vali Aydın, vatandaşlarla sohbet ederek, vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Vali Aydın ve beraberindeki heyet daha sonra Muhammed Bin Hanife Hazretlerinin türbesini ziyaret ederek, dua ettiler. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şirvan'da Kültür Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement