Şişli'deki Asansör Kazası - Son Dakika
Yerel

Şişli'deki Asansör Kazası

Antakya Emek ve Demokrasi Güçleri, Şişli'de 10 işçinin hayatını kaybetmesini protesto etti.

08.09.2014 19:53

Antakya Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri, Şişli'de 10 işçinin hayatını kaybetmesini protesto etti.

Antakya Yeraltı Çarşısı önünde toplanan Antakya Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri adına açıklama yapan Atıf Kılıç, yaşamını yitiren işçilerin ailelerine ile yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

Taşeronlaştırma, sendikasızlaştırma başta olmak üzere çalışma yaşamını gittikçe daha güvencesiz hale getiren sistemin sürdükçe iş kazalarının devam edeceğini öne süren Kılıç, şöyle devam etti:

"Taşeron torba yasa tasarısı yapılan eklemelerle  torba olmaktan çıkmış adeta çuval haline gelmiştir. Hemen ifade edelim ki bugün mecliste görüşülmesine devam edilecek olan bu çuval yasa tasarısı ile taşeronluk sistemi kaldırılmamakta aksine yaygınlaştırılmasının önü açılmaktadır. Torba yasa sadece taşeron istihdamını yaygınlaştırmanın önünü açmıyor, emekçi sınıfların pek çok kazanılmış hakkına da el uzatıyor. İş kazalarında özellikle son bir yıldır yaşanan ölümler adeta bir savaşta görülebilecek oranlara ulaşmıştır. Afrika'da Ebola salgınında ölenlerin sayısı ülkemizde iş cinayetlerinde yaşanan ölümlerden daha azdır. Doğal afetlerde bile bu kadar ölüm yaşanmamaktadır. Torba yasa derhal rafa kaldırılmalı, bu katliamın sorumluları gecikmeksizin yargı önüne çıkarılmalıdır."

Açıklamanın ardından Epik Sanat Tiyatro Topluluğu tarafından sahnelenen oyunun ardından bir süre slogan atan gruptakiler, daha sonra dağıldı. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şişli'deki Asansör Kazası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement