Sivas - Çerkezler, Sürgünün Yıldönümünde Sessiz Yürüyüş Yaptı - Son Dakika
Güncel

Sivas - Çerkezler, Sürgünün Yıldönümünde Sessiz Yürüyüş Yaptı

Sivas - Çerkezler, Sürgünün Yıldönümünde Sessiz Yürüyüş Yaptı

Çerkezler, sürgünün yıldönümünde sessiz yürüyüş yaptıHüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta yaşayan Çerkez kökenliler Kafkasya'da yaşanan soykırım ve sürgünün 152'nci yılı nedeniyle ellerinde dövizler ve pankartlarla sessiz yürüyüş yaptı.

21.05.2016 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çerkezler, sürgünün yıldönümünde sessiz yürüyüş yaptı

Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta yaşayan Çerkez kökenliler Kafkasya'da yaşanan soykırım ve sürgünün 152'nci yılı nedeniyle ellerinde dövizler ve pankartlarla sessiz yürüyüş yaptı.

Kuzey Kafkas Kültür Derneği'nin organizasyonuyla Cumhuriyet Meydanı'na toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, '21 Mayıs 1864 Çerkez Soykırımını ve Sürgününü unutmadık, unutmayacağız', 'Kafkasya'da barış, Anadolu'da birlik', 'Biz bu topraklar için savaşırken Türkçe bilmiyorduk, bugün anadilimizi bilmiyoruz' yazılı pankartlarla yürüyüşe başladı. İstasyon Caddesi üzerinde devam eden yürüyüş 50'nci Yıl Kavşağı'na kadar sürdü. Buradan geri dönen grup üyeleri yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı'nda tamamladı.

Sivas Kuzey Kafkas Kültür Derneği Başkanı İbrahim Şahin, "Sürgünün 152'nci yılında bu yaşananları gündeme getirmekle intikam duygusu taşımıyor, adalet istiyoruz. Ruslar, dünyada ne kadar vahşet ve mezalim mevcut ise hepsini insanlığın ve tarihin gözü önünde yapmaktan ne çekindiler ne de utandılar. Katliamlar ve sürgünlerle dolu olan bu süreci Çerkezler olarak unutmadık, unutturmayacağız, konunun muhatabı Rusya Federasyonu'na asla unutturmayacağız" ifadesini kullandı.

Şahin, Çerkez soykırımının tanınması isteyerek "Çerkez soykırımı ve sürgünün Türkiye başta olmak üzere tüm dünya ülkeleri tarafından tanınmasını, Çerkezlerin acılarının biraz olsun hafiflemesi adına talep ediyoruz. Çarlık Rusyası'nın uyguladığı Çerkez soykırımı mirasını günümüz Rusya Federasyonu kabul ve telafi etmeli, kendi kara tarihiyle yüzleşmeli, Çerkezler için adaleti sağlayacak her türlü somut adımı atmalıdır" dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas - Çerkezler, Sürgünün Yıldönümünde Sessiz Yürüyüş Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement