Sivas'ın Yıldızları Parlıyor" Projesinin Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Sivas'ın Yıldızları Parlıyor" Projesinin Tanıtımı Yapıldı

"Sivas'ın Yıldızları Parlıyor" projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

05.02.2016 12:03

" Sivas'ın Yıldızları Parlıyor" projesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Sivas İl Özel İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Özel İdare, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği, İl Özel İdare Spor Kulübü, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Kayak İl Temsilciliğinin işbirliğinde yürütülen Sivas'ın Yıldızları Parlıyor' Projesi için Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde tanıtım töreni düzenlendi.

Tanıtım töreninde konuşan Özel İdare Genel Sekreteri Salih Ayhan, Sivas için çok önemli bir yatırımın hizmete girdiğini belirterek, "Sivas bir değer daha kazandı. İnşallah bu değeri hep beraber ülkemizin de gündemine oturtarak merkezimizi ulusal ve uluslararasında temsil edeceğiz. Sivas'ın Yıldızları Parlıyor Projesinin startını 330 öğrenci ile verdik. Projeye sosyal bir yön de katılım olsun istedik. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz sevgi evlerinde kalan yetenekli, öz güveni olan çocuklarımızı da bu projeye dahil etti. Bu yılın en anlamlı en iyi projesinin bu olduğunu düşünmekteyim" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de 9 bin, Sivas'ta ise 300 civarında lisanslı kayakçının olduğunu kaydeden Ayhan, "Kısa, orta ve uzun vadeli projelerimiz var. İnşallah öyle bir zaman gelecek ki, ülkemizdeki lisanslı kayakçıların yüzde 50'si Sivas'ta olacak. Bu heyecan ve canlılık olduktan sonra bunu başaracağımızı düşünüyorum. Bu kayak sporunda devamlılığı sağlayacak bir projedir. Projeyi destekleyen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut da bu sporun çocuklar üzerinde çok büyük faydalar sağlayacağını ve öz güvenlerinin daha da artacağını düşündüğünü belirtti.

Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Salim Kılıç ise kentte kayak kültürünün çok eskilere dayandığını belirterek, Yıldız Dağı'ndan çok başarılı sporcuların çıkacağına inandığını dile getirdi.

Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altunsoy, Milli Savunma Bakanlığı Özel Kalem Müdürü İbrahim Yasak, bölgenin köy muhtarları ve kayak eğitmenleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sivas'ın Yıldızları Parlıyor' Projesinin Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement