Sivas Olaylarının 21. Yılı - Son Dakika
Yerel

Sivas Olaylarının 21. Yılı

Sivas Olaylarının 21. Yılı

TBB Başkanı Feyzioğlu: "Bu ülkede hepimiz kardeşiz. Türkümüz, Kürdümüz, Alevimiz, Sünnimiz, hepimiz kardeşiz"

02.07.2014 15:44

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Bu ülkede hepimiz kardeşiz. Türkümüz, Kürdümüz, Alevimiz, Sünnimiz, hepimiz kardeşiz" dedi.

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda yaşamını yitirenler için eski Madımak Oteli binası önünde düzenlenen anma programına katılan Feyzioğlu, program sırasında, Şırnak'ın Uludere ilçesinde 2011 yılındaki olayda çocuklarını kaybeden annelerden Mercan Encü ve Fadile Tosun ile bir süre sohbet etti.

Feyzioğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Çok acı bir gün. Sivas katliamının acısı yüreğimizde ama yüreğimizi Sivas'tan sonra yakan çok acı oldu" diye konuştu.

Uludere'deki olaya ilişkin soruşturmada 5 şüpheli hakkında verilen takipsizlik kararını kabul etmelerinin mümkün olmadığını kaydeden Feyzioğlu, en kısa zamanda Uludere'ye gideceğini belirtti.

Feyzioğlu, şunları söyledi:

"Bir arabayla kaza yaptığınızda ve birinin kolunu kırdığınızda en azından taksirle sorumluluk çıkıyor. Bu kadar can katledilmiş, 'pardon' deniliyor ve sorumlusu bulunamıyor. Bunun mazereti yok, o istihbaratı kim verdi, o emri kim verdi, bunların bulunup çıkartılması lazım. Söz veriyorum, bu iş bizim de işimizdir ve takip edeceğiz. Ben bu analara söz verdim. Burada annemiz 'korkmayalım' dedi, korkmak yok. Bu ülkede hepimiz kardeşiz. Türkümüz, Kürdümüz, Alevimiz, Sünnimiz, hepimiz kardeşiz. Kardeşlikten, insan haklarından korkmak olmaz." - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas Olaylarının 21. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement