Sivas Olaylarının 22. Yılı - Son Dakika
Güncel

Sivas Olaylarının 22. Yılı

Beşiktaş Belediyesi, Sivas olaylarının 22. yılı dolayısıyla anma töreni düzenledi.

02.07.2015 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Belediyesi, Sivas olaylarının 22. yılı dolayısıyla anma töreni düzenledi.

Belediyenin Mustafa Kemal Kültür Merkezi Unutmamak Müzesi'nde gerçekleştirilen tören, Sivas olaylarını anlatan video gösterimi ve saygı duruşuyla başladı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, törendeki konuşmasında, Sivas olaylarının çok derin bir zihniyet meselesi olduğunu söyledi.

Toplumun nasıl şekillendirildiğinin çok açık olduğunu vurgulayan Hazinedar, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet dediğimiz, Osmanlı Devleti'nin ortadan kalkması sonucu milli mücadele ve sonrasında aziz Atatürk'ün inşa ettiği cumhuriyet süreci, maalesef istediğimiz istikamette yürütülemedi. 'Atatürkçüyüm' diyenler, 'Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkıyorum' diyenler, 'Bu milleti daha da çağdaş bir ülkeye doğru yolculuğa çıkardığını' söyleyenler aynı zamanda bu ülkeye en büyük kötülükleri yapanlar da oldu. 1993'te gerçekleşen o katliam, aslında 12 Eylül darbesinin sonucudur."

Hazinedar, devletin her kesime belirli dönemlerde "haksızlık" yaptığını, Fatsalı biri olarak bunlara çocukluğundan beri şahit olduğunu kaydetti.

Her zaman özgürlüklerden yana olduklarını dile getiren Hazinedar, 2023'e dair kendilerinin de hedefleri olması gerektiğini aktararak "Canımızı, kanımızı açıkçası tüm varlığımızı, benliğimizi verircesine hatta vererek o mücadeleyi yapmalıyız" dedi.

"Büyük bir trajedi"

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Başkanı Bedri Baykam da Türkiye'de yaşanan büyük bir trajedinin yıl dönümünde bir araya geldiklerini söyledi.

Sivas olayları öncesinde yaşananları görmenin zor olmadığını ve o dönemki yazılarında bunu dile getirdiğini belirten Baykam, olay yaşandıktan sonra suçun yakılanlara atıldığını savundu.

Dönemin siyasi liderlerinin söylemlerinden örnekler veren Baykam, "Aradan 22 yıl geçti ama aynı şiddet kılık değiştirerek sürüyor" dedi.

Sivas olaylarında hayatını kaybedenlerin isimlerinin tek tek okunmasının ardından katılımcıların "Burada" diye cevap verdiği tören, sanatçı Ender Balkır ve Türkü'nün konseriyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sivas Olaylarının 22. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement