Sivas'ta Çiftçi Buluşmaları Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Sivas'ta Çiftçi Buluşmaları Toplantısı

Toplantıda sertifikalı tohum hakkında bilgiler verildi.

23.09.2014 16:45

Sivas'ta, sertifikalı tohum tanıtım toplantıları kapsamında çiftçi buluşmaları organize edildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tohumculuk Daire Başkanı Veysel Kolcu, bu yılki sertifikalı tohum tanıtım toplantılarının ilkini Eskişehir'de, ikincisiniyse Sivas'ta tertip ettiklerini söyledi.

Kolcu, Türkiye'de 743 bin ton sertifikalı tohum üretimi olduğunu belirterek, "Sertifikalı tohumun üretimini ne kadar çok arttırırsak Türkiye'deki tarımsal ürün çeşitliliği ve miktarını da o oranda arttırırız, diye düşündük. Bu bağlamda tohumculuğun Türkiye'deki merkez noktası olan Tohumculuk Dairesi olarak 10 il belirledik ve buralarda toplantılar düzenliyoruz" diye konuştu.

Sivas'ta toplantı yapmakla doğru bir karar verdiklerini dile getiren Kolcu, şunları kaydetti:

"Buradaki patates tohumu üretim alanları, buğday ve hububat alanlarıyla Sivas'ta toplantı yapmanın yerinde bir karar olduğunu gördük. Sertifikalı tohumun kullanılması üretimde verimlilik, kalite artışı, hububatta yüzde 25'e varan verim artışı sağlıyor. Biz bakanlık olarak bu tohumun kullanılması noktasında çok ısrarcıyız. Kaliteli tohum kullanılması hem o çeşidin içerik olarak kaliteli olması, hem de daha bol kazanç getirmesi anlamında önemli. 2005 yılından beri destek verdiğimiz sertifikalı tohum kullanımına desteklerimiz devam edecek."

Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Müdürlüğünde görevli mühendis Mustafa Kızmaz ise katılımcılara sertifikalı tohum hakkında bilgi verdi. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas'ta Çiftçi Buluşmaları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement