Sivas'ta Genç İşadamı Domuz Gribinden Öldü - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Genç İşadamı Domuz Gribinden Öldü

Sivas\'ta Genç İşadamı Domuz Gribinden Öldü

Domuz gribi sonucu yaşamını yitirdiği açıklanan iş adamı Mustafa Atar'ın kent merkezindeki Gülyurt mahallesinde büyük üzüntü yaşanırken, yakınları da taziyeleri kabul ediyor.

02.03.2015 17:32

Domuz gribi sonucu yaşamını yitirdiği açıklanan iş adamı Mustafa Atar'ın kent merkezindeki Gülyurt mahallesinde büyük üzüntü yaşanırken, yakınları da taziyeleri kabul ediyor. Atar'ın domuz gribi teşhisiyle öldüğü bilgisinin kendilerine verilmediğini, basından konuyu duyduklarını iddia eden dayısı Kurban Çelik, "Normal gribal enfeksiyona yakalanmıştı. Önce özel hastaneye götürdük. 1 hafta iğne vuruldu. Daha sonra ise iki gün hastanede yattı. Gribal enfeksiyon var, bademcikleri şişmiş dediler. Özel hastanede 2 gün yattıktan sonra, üniversite hastanesine götürdüğümüzde, acil serviste yapılan inceleme akabinde yatırıldı. Yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımda 8-9 gün kaldı ve hakkın rahmetine kavuştu. Bazı haberler duyuyoruz o bizi üzüyor. Gripten bahsediliyor Burada 3 yavrusu var. Öyle bir şey olasaydı şayet o çocuklar ve ailesinin yakından ilgilenen insanların bilgilendirilip önlem alınması gerekirdi" dedi. Kendilerine de konuyla ilgili detaylı bilgi verilmesini beklediklerini ifade eden Çelik, "Cenazemiz üzerinden başka şeyler yapılmasın. Bizdeki hastanenin verdiği ölüm kağıdında domuz gribi yazmıyor. Öldükten sonra, bu tür şeylerin söylenmesi hoş bir şey değil. Tetkik sonucunu bildireceğiz. Yürüyerek iğne vurulmaya giden evladımızı kaybettik. Sağlık Bakanlığı ve hastanelerden gelecek tahlilleri elimize alıp görelim, gerekiyorsa suç duyurusunda bulunma hakkımız saklıdır. Giden bizim canımızdır. Menfi haberler canımızı sıkıyor. Böyle bir şey varsa başka türlü önlem alınırdı diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

CENAZEDE BULAŞMA RİSKİ YOK

Öte yandan hastane yetkilileri ise, hastanın geldiği andan itibaren domuz gribi şüphesiyle bakıma alındığını ve yanına kimsenin yaklaştırılmadığını, aileye de durumla ilgili bilgi verildiğini söyledi. Tedavi sürecinde ailesinden her hangi birinde benzer hastalık belirtisine rastlanmadığı öğrenildi. Hastalığın yalnızca solunum yolu ile bulaştığı, hastanın yaşamını yitirmesi nedeniyle cenaze ve defin işlemi sırasında özel bir önlem alınmasına gerek bulunmadığı ifade edildi.

EN SON SAKARYA'YA GİTMİŞ

Memnune Atar ile evli olan Mustafa Atar'ın 4, 8 ve 12 yaşında 3 erkek çocuğu bulunduğu öğrenildi. Öte yandan yurt dışına çıktığı ifade edilen daha Atar'ın, yakın tarihlerde yurt dışına çıkmadığı en son 2010 yılında Çin'e gittiği, en son Şubat ayı içerisinde uçakla İstanbul'a uçtuğu ve oradan da Sakarya ve Kocaeli illerine gittiği öğrenildi. Atar'ın daha sonra Sivas'a geri döndüğü ve bir süre sonra rahatsızlandığı öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Genç İşadamı Domuz Gribinden Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement