Sivas'ta "Trafik Çocuk Kulüpleri Projesi" Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Sivas'ta "Trafik Çocuk Kulüpleri Projesi" Tanıtıldı

"Trafik Çocuk Kulüpleri Projesi"nin tanıtımı yapıldı.

21.02.2013 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan

"Trafik Çocuk Kulüpleri Projesi"nin tanıtımı yapıldı.

Melek Reşit Hanım Anaokulu'nda düzenlenen törende konuşan Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürü Cengiz Emirza, ülkenin en önemli sorunlarının başında gelen trafik kazalarında her yıl binlerce insanın hayatını kaybettiğini, binlerce insanın da yaralanıp sakat kaldığını söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü raporlarına göre, trafik kazalarının, bilinen ölüm nedenleri arasında dünyada her yıl ilk üç sıra içeresinde yer aldığını bildiren Emirza, "Aynı şekilde 7 ile 14 yaş arasındaki çocukların ölüm nedenleri arasında da yine trafik kazaları ilk üç sırada yer almaktadır" dedi.

Sivas Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay'ın talimatları doğrultusunda başlatılan kampanya hakkında bilgi veren Emirza şunları kaydetti:

"Anaokulu ve ilkokul çağındaki çocuklarımızın trafik güvenliği konusunda bilgilendirilmeleri, trafik kurallarına uyma alışkanlığı kazandırılması amacıyla müdürlüğümüzce Trafik Çocuk Kulübü adıyla bir proje hazırlandı. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza kulüp üyeliği formatı içerisinde görev ve sorumluluklar vermek, çocuklarımızın trafikle ilgili sosyal etkinliklerde bulunmalarını sağlamak suretiyle bu konuda bilgilendirip bilinçlendirilmeleri amacıyla hazırlanan proje, birçok açıdan ülkemizde bir ilk olma niteliği taşımaktadır."

Projenin, anaokulu ve ilkokul çağındaki çocukları trafik kuralları ile trafikte karşılaşabilecekleri riskler hakkında bilgilendirmenin yanı sıra, trafik kurallarına uymaları, ailelerini kurallara uymaları yönünde uyaracaklarına ilişkin söz vermelerini hedeflediğini aktaran Emirza, "Trafik Çocuk Kulüpleri Projesi" kapsamında il merkezinde belirlenen 36 anaokulu ve 1 ilkokulda yaklaşık 200 öğrenciye eğitimler verileceğini belirtti.

Emirza, eğitimler sonunda öğrencilere Trafik Çocuk Kulübü üyelik kartlarının dağıtılarak kulüp üyesi yapılacağını söyledi.

Minik öğrenciler tarafından hazırlanan trafik kurallarıyla ilgili gösterinin de sunulduğu törende, öğrencilere Trafik Çocuk Kulübü üye kartları, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay ve Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar tarafından verildi.

Trafik Çocuk Kulübü Projesi'nin Sivas Valiliği, Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi yürütüldüğü ve TÜVTURK tarafından desteklendiği bildirildi.

Muhabir: Serhat Zafer

Yayıncı: Cemal Coşkun - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sivas'ta 'Trafik Çocuk Kulüpleri Projesi' Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement