Sivas'tan Suriyeli Savaş Mağdurlarına Yardım - Son Dakika
Güncel

Sivas'tan Suriyeli Savaş Mağdurlarına Yardım

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yardım tırlarından görüntü Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ın açıklamaları Yardım tırlarının uğurlanması Sivas Belediyesi, Hayat Ağacı Derneğinin öncülüğünde toplanan 2 tır dolusu gıda malzemesini, kamplarda kalan Suriyeli savaş mağdurlarına dağıtılmak üzere Şanlıurfa'ya gönderdi.

21.06.2016 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yardım tırlarından görüntü

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ın açıklamaları

Yardım tırlarının uğurlanması Sivas Belediyesi, Hayat Ağacı Derneğinin öncülüğünde toplanan 2 tır dolusu gıda malzemesini, kamplarda kalan Suriyeli savaş mağdurlarına dağıtılmak üzere Şanlıurfa'ya gönderdi.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Meydanı jandarma binası önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ramazan ayında Sivaslıların adeta hayırda yarıştığını söyledi.

Şanlıurfa kent merkezinde 600 binin üzerinde sığınmacı bulunduğuna dikkati çeken Aydın, "Böyle bir nüfusun ihtiyaçlarını o ildeki kamunun, belediyenin ve diğer sivil toplum örgütlerinin karşılaması kolay değil. Bu bakımdan diğer illerden de desteğe ihtiyaçları olduğunu ifade etmişlerdi. Biz de böyle bir çalışmayı başlattık." dedi.

Daha önce gerek Sivas Belediyesinin gerek AK Parti teşkilatlarının ve gerekse sivil toplum örgütlerinin topladıkları yardımları bölgeye gönderdiğini anlatan Aydın, şunları kaydetti:

"Bazen 'Suriye farklı bir ülke, biz farklı bir ülkeyiz. Kendi ülkemizde ihtiyaçlılar var, neden biz kaynaklarımızı oralara gönderiyoruz.' deniliyor. Emin olun bu çok yanlış bir yaklaşım. Geçtiğimiz haftalarda Tarihi Kentler Birliğinin Bulgaristan ve Romanya programlarına katıldım. Orada şehitlikleri gezdirdiler, Osmanlı şehitliğini geziyoruz... Bugün yabancı ve başka ülke dediğimiz bu insanlar bizim kardeşlerimiz. Eğer bugün biz bu ülkede bağımsız bir şekilde ve huzur içinde yaşıyorsak, bunu bugün bize muhtaç olan insanların dedelerinin bizim için bu vatan için can vermelerine borçluyuz. Eğer biz onlara sırtımızı, yüzümüzü çevirirsek, emin olun onların dedelerini üzmekle kalmayız, bu gerçeği bilen bizim dedelerimizi de üzeriz. Hepsinden önemlisi bizi yaratanı üzeriz."

Aydın, imkanlar ölçüsünde mazlum insanlara yardım etmenin, insanlık görevi olduğunu dile getirdi.

Törene, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, AK Parti İl Başkanı Ziya Şahin ve vatandaşlar katıldı.

Sivas\'tan Suriyeli Savaş Mağdurlarına Yardım
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sivas'tan Suriyeli Savaş Mağdurlarına Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement