Siyer-İ Nebi Bilgi Yarışmasına Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Siyer-İ Nebi Bilgi Yarışmasına Yoğun İlgi

Siyer-İ Nebi Bilgi Yarışmasına Yoğun İlgi

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) hayatının konu alındığı iki kitap üzerinden düzenlenen ‘Siyer-i Nebi’ adlı bilgi yarışmasına 12 bin 851 öğrenci katıldı.

26.03.2014 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (SAV) hayatının konu alındığı iki kitap üzerinden düzenlenen 'Siyer-i Nebi' adlı bilgi yarışmasına 12 bin 851 öğrenci katıldı.

Adıyaman Valiliği'nin öncülüğünde Adıyaman Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği 'Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması', Adıyaman'da ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşti. Adıyaman merkez ve ilçelerinde sınava 8 bin 619 ortaokul öğrencisi, 4 bin 232 lise öğrencisi olmak üzere 12 bin 851 öğrenci katıldı.

Sınavda Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından olan Osman Keskioğlu'nun Siyer-i Nebi isimli kitabı ile yine Osman Keskioğlu ile Ali Himmet Berke'nin birlikte yazdıkları Hatem-ül Embiya adlı kitaptan sınav oldu.

Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, sınav yapılan okullardan İMKB İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek öğrencilere başarılar diledi.

Seyfi Özkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ortaokul öğrencileri Siyer-i Nebi kitabından, lise öğrencileri ise Hatem-ül Embiya kitabından sınava giriyorlar. Peygamber Efendimizin (sav) hayatıyla ilgili konular yer alıyor. İnşallah güzel bir sonuç ile gerçekleşecek. Birincilere verilecek ödülleri gizli tutuyoruz. Diğer ödüller arasında tablet bilgisayar, bisiklet, t-şörtler ve birçok hediyeler verilecek. Öğrenci, veli, öğretmenlere de hediye vereceğiz. Bu hediyeler Kutlu Doğum haftası içerisinde dağıtılacak. Türkiye'de ilk kez bu ölçekte Adıyaman'da gerçekleştiriliyor. İnşallah Türkiye'de öncü hareket olur diye ümit ediyorum. İnşallah Adıyaman'da bunu geleneksel hale getireceğiz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Siyer-İ Nebi Bilgi Yarışmasına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement