Smart City Expo Fuarı'nda Bağcılar rüzgarı - Son Dakika
Güncel

Smart City Expo Fuarı'nda Bağcılar rüzgarı

Bağcılar Belediyesi, İstanbul'da hizmete sunulan Smart City Expo Fuarı'nda EBYS, e-Başvuru yönetimi, 3 B gibi projelerini sergiledi.

04.06.2016 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ayrıca Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencilerinin icadı olan robot da yaptığı jimnastik gösterileriyle ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) ev sahipliğinde, İBB Kültür A.Ş.'nin Fira Barcelona ile birlikte organize ettiği "Smart City Expo İstanbul 2016 Akıllı Şehirler Fuar ve Kongresi" Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Fuar'ın açılışı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İspanya Eski Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, Habitat Genel Sekreter Yardımcısı Aisa Kirabo Kacyira tarafından yapıldı.

Dünya ve Türkiye'den çok sayıda belediye başkanı ile teknoloji firmalarının temsilcilerinin katıldığı fuarda, Bağcılar Belediyesi standı da yoğun ilgi gördü. Strateji Müdürlüğü ile Bilgi İşlem Müdürlüğü'nün ortaklaşa hizmet verdiği stantta ziyaretçilere Bağcılar Belediyesi Güvenli İnternet Projesi 3B, teknolojiyi hizmet sektöründe en hızlı ve verimli kullanabilmek amacıyla hizmete sunulan "e-belediye", Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi (EBYS), Sanal Operatör ile akıllı belediyecilik uygulamaları tanıtıldı. Ziyaretçilere ayrıca tanıtıcı broşür ve kitapçık verildi.

"ROBOT SEMPATİK HAREKETLERİYLE İLGİ GÖRDÜ"

Standa ziyaretçileri bir de sürpriz bekliyordu. Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi öğrencileri tarafından icat edilen Robot, yaptığı gösterilerle izleyenlerin takdirini topladı. Jimnastik gösterisi sunan sempatik robot, fuarın ilgi çeken objesi oldu. Yine ziyaretçilere 3D kalemle çizilen ulaşım araçları, çiçek, hayvan figürleri hediye edildi. Fuar 3 gün sürdü.

"ZAMANDAN VE KAĞITTAN TASARRUF EDİYORUZ"

Fuarın önemine dikkat çeken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, teknolojiyi en iyi şekilde değerlendirerek hizmette kaliteyi ve sürati arttırdıklarına dikkat çekti. İlçeye sundukları hizmetlerde destek veren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a teşekkür eden Çağırıcı, "Bağcılar Belediyesi olarak teknolojiyi hizmet sektöründe en hızlı ve verimli kullanabilmek amacıyla "e-belediye" sistemini kurduk. Bu sayede hem zamandan hem de kağıttan tasarruf ediyoruz. Fuarda standımızın yoğun ilgi görmesi de bizi ayrıca memnun etti." şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Smart City Expo Fuarı'nda Bağcılar rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement