Soğan Hasadı, Suriyelilere Ekmek Kapısı Oldu - Son Dakika
Güncel

Soğan Hasadı, Suriyelilere Ekmek Kapısı Oldu

Ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerden Tokat'a gelen yaklaşık 200 kişi, Erbaa ilçesindeki soğan tarlalarında çalışarak geçimlerini sağlıyor.

19.09.2015 13:55  Güncelleme: 11:16

Ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyelilerden Tokat'a gelen yaklaşık 200 kişi, Erbaa ilçesindeki soğan tarlalarında çalışarak ekmek paralarını kazanıyor. Çalkara, Kızılçubuk ve Çevresu köylerinde kurdukları çadırlarda yaşayan ve tarım işçisi olarak çalışan Suriyeliler, böylece geçimlerini sağlıyor. Çadırlarda yaşamlarını sürdüren Suriyeli çocuklar ise arkadaşları ile oynayarak zaman geçiriyor.Soğan üreticisi Mürsel Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yörede soğan üretiminin çok önemli bir mahsul olduğunu, ekonomik anlamda ilçeye katma değer sağladığını söyledi.

Çalkara köyünde bin 500 dönüm alanda 4 bin 500 ton soğan ürettiklerini belirten Üstün, "Bunun işçiliğini kendimiz yaparız. Harmanını ise Suriyeliler yapıyor. Bölgede çadır kuruyorlar. Günlük yevmiyeleri 35 lira. Suriyeliler hem bize yardım ediyorlar hem de kendileri için bir geçim kaynağı oluyor" dedi.

Suriyeli Mahmut Fettah Öbid (33) ise yaşamak ve ekmek parası bulmak için çalıştıklarını ifade etti.Türkiye'ye bulundukları için mutlu olduklarını dile getiren Öbid, şunları kaydetti: "Türkiye'ye sadece üzerimizdeki elbisemizle gelebildik. Yolda iki üç gün aç, susuz kaldık. Yolculuk esnasında ne yatak ne başka bir şey vardı. Yerlerde yatıyorduk. Hasat mevsimi olduğu için buraya geldik, çalışıyoruz. Allah razı olsun herkesten, ekmek paramızı çıkarıyoruz. Türkiye olmasaydı perişan olurduk."

Soğan Hasadı, Suriyelilere Ekmek Kapısı Oldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soğan Hasadı, Suriyelilere Ekmek Kapısı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement