Soğuk Havada Kaplıca Keyfi - Son Dakika
Güncel

Soğuk Havada Kaplıca Keyfi

Soğuk Havada Kaplıca Keyfi

Ağrı'da, termal tesislerde yoğunluk yaşanıyor Üzeri açık olan kaplıca havuzlarını dolduran vatandaşlar hem ısınıyor hem de şifa arıyor.

15.01.2014 10:00  Güncelleme: 13:43

Hava sıcaklığının sıfırın altında 29 dereceye kadar düştüğü Ağrı'da, termal tesisleri dolduran vatandaşlar, üzeri açık havuzlarda kaplıca keyfi yaşıyor.

Diyadin ilçesine 7 kilometre uzaklıkta şifalı olduğuna inanılan termal tesislere gelen vatandaşlar, soğuk havaya rağmen kaplıcalara yoğun ilgi gösteriyor.

Günün büyük bölümünü kaplıcalarda geçiren vatandaşlar hem ısınıyor hem de şifa arıyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 29 dereceye kadar düşmesine rağmen üstü açık havuzlara giren vatandaşların, duvarlardan sarkan buzlara aldırış etmeden yüzmesi ilginç görüntü oluşturdu.

Kaplıcada sıcak su keyfi yapanlardan Abdulbahri Polat (60), AA muhabirine yaptığı açıklamada, soğuk havada kaplıcanın daha zevkli olduğunu belirterek, sıcak suyun şifalı olduğunu söyledi.

Hava sıcaklığının zaman zaman sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğünü vurgulayan Polat, şunları kaydetti:

"Soğuğa rağmen kaplıcaya gelip, sıcak suyun zevkini yaşıyoruz. Soğuk günlerde, bu suya girmek daha güzel oluyor. Kaplıcalar bölgeden ve yurdun birçok yerinden ziyaretçi alıyor. Üstelik bu kaplıcalar birçok hastalığa iyi geliyor. Özellikle bazı romatizma hastaları pansiyonlarda veya kurdukları çadırlarda haftalarca kalıp, her gün sabahtan akşama kadar kaplıcaya giriyor."

Arkadaşlarıyla her gün kaplıcaya geldiğini ifade eden Polat, "Kaplıca suyu kaynağından 80 derece civarında çıkıyor. Kaynaktan gelip, havuza dökülünceye kadar 45 dereceye kadar düşüyor. Bu nedenle kaplıcalara kışın gelmek daha güzel" dedi.

Polat, Diyadin'deki kaplıcaların böbrek hastalıklarına, romatizma, bağırsak, bel fıtığı, mide ve çeşitli cilt hastalıklarına iyi geldiğine inanıldığını sözlerine ekledi. - Ağrı

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soğuk Havada Kaplıca Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement