Sokağın Islığı'nı Duyurmaya Hazırlanıyorlar - Son Dakika
Güncel

Sokağın Islığı'nı Duyurmaya Hazırlanıyorlar

Sokağın Islığı\'nı Duyurmaya Hazırlanıyorlar

Almanya'nın Essen kentinde iki yıl önce kurulan Katakomben Tiyatrosu, Sokağın Islığı(Das Pfeifen der Straße) adlı yeni oyununu önce Essen'de ardından da Franfurt'ta sahnelemeye hazırlanıyor.

23.04.2015 11:05

Almanya'nın Essen kentinde iki yıl önce kurulan Katakomben Tiyatrosu, Sokağın Islığı(Das Pfeifen der Straße) adlı yeni oyununu önce Essen'de ardından da Franfurt'ta sahnelemeye hazırlanıyor.

2013 yılında Essen şehrinde Yönetmen Dinçer Güçyeter öncülüğünde kurulan ve 28 Haziran 2014 tarihinde " Soma'ya Selam" adlı özel oyunuyla izleyicisinden büyük beğeni alan Katakomben Tiyatrosu, yeni oyunu Sokağın Islığı(Das Pfeifen der Straße)'nı Türkçe ve Almanca olarak iki dilde sahneleyecek. Sokağın Islığı'nı kendi oyuncu kadrosuyla sahneye taşıyacak olan Katakomben Tiyatrosu, oyun için iki aydır harıl harıl çalışıyor. Sokağın Islığı'nın yazar ve yönetmenliğini Dinçer Güçyeter, müziğini ise Sedat Anar yapıyor. Tiyatro severler tarafından merakla beklenen oyun Sokağın Islığı, 8 Mayıs 2015 tarihinde Essen'de bulunan tiyatro salonu Katakomben'de, 16 Mayıs 2015 tarihinde ise Frankfurt Güneş Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

SOKAĞIN ISLIĞINI DUYMAK İSTEYENLERİ OYUNUMUZA BEKLİYORUZ

Yönetmen Dinçer Güçyeter, Sokağın Islığı ile ilgili habercilere şu bilgileri anlattı: "üçüncü oyunumuz olan Sokağın Islığı ile ilk kez iki dilli bir çalışmayı izleyiciye sunacağız. Oyunumuzla, dünyanın herhangi bir sokağında, işçisini kaybeden, çocuğunu anlatan ve bir çok hayalini kaybeden insanları anlatmaya çalışacağız. Ayrıca günümüzde yaşanan gelişmeleri de, azıcık siyaset katarak oyunumuzda yer vereceğiz. Oyunumuz için, çok yoğun ve iyi hazırlanıyoruz, izleyicinin beğeneceğini umuyoruz. Sokağın Islığı'nı duymak isteyen tiyatro sevenleri, oyunumuzu izlemeye davet ediyoruz".

Sokağın Islığı(Das Pfeifen der Straße)'nda, Katakomben Tiyatrosu'nun oyuncularından Gül Emeket Karakoyun, Fatoş Şahan, Nur Kamer, Yaşar Güzel ve Ümran Pargan gibi isimler rol alacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sokağın Islığı'nı Duyurmaya Hazırlanıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement