Söke'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Söke'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları

Söke\'de 19 Mayıs Atatürk\'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları

Kurtuluş mücadelesinin başladığı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Söke’de törenlerle kutlandı.

19.05.2016 12:13

Kurtuluş mücadelesinin başladığı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Söke'de törenlerle kutlandı.

İlk törende Atatürk anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi. Ardından ilçe stadyumunda gerçekleşen kutlama programına geçildi. İlçe Stadyumunda gerçekleşen törene İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu ve eşi Ayşe Kurtbeyoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Kriminal Laboratuvarı Amiri Albay Mehmet Cem Çubuk, Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, protokolün diğer temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Spor ve Gençlik Hizmetleri Müdürü A. Turan Günen yaptı. Günen konuşmasında; "19 Mayıs, Türk tarihi için dönüm noktası, yok edilmek istenen bir ulusun şahlandığı gündür. Ulu Önder'in Samsun'a attığı ilk adım Türk Milleti'nin bağımsızlı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu için atılan adımdır" dedi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Hilmi Fırat Anadolu Lisesi'nden Bercis Ercins Ata'nın gençliğe hitabesini okudu, ardından Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nden İlayda Eraslan yönetiminde 30 kişilik öğrenci grubu gençliğin Ata'ya cevabını okudu.

Birsen Durman ve Egemen Özbay'ın günün anlamına ilişkin okudukları şiirlerin ardından Cafer Efe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi, Halk Eğitim Merkezi Karma Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sundu. Gençlik Haftası dolayısıyla İlçe Spor ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen şampiyona ve müsabakalarda dereceye girenlere ödüllerinin verildiği törende, Karate sporcularının kata gösterileri törene renk kattı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Söke'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement