Söke'de Bahçelere Zararlı Böcek Avcıları Salındı - Son Dakika
Yerel

Söke'de Bahçelere Zararlı Böcek Avcıları Salındı

Söke\'de Bahçelere Zararlı Böcek Avcıları Salındı

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetim(EKÜY) projesi kapsamında Söke’deki bazı bahçelerde zararlı böceklerle biyolojik mücadele başlatıldı.

20.08.2015 09:03

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetim(EKÜY) projesi kapsamında Söke'deki bazı bahçelerde zararlı böceklerle biyolojik mücadele başlatıldı.

Aydın'da yürütülen 'Turunçgil Bahçelerinde Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetim' (EKÜY) projesi içinde yer alan Söke İlçesi Bağarası Mahallesi'nde bahçelerde unlu bit zararlısı ile biyolojik mücadele çalışması yapıldı. Geçen yıllarda da bahçelerinde biyolojik mücadele uygulayan ve başarılı olan üreticilerden Fikret Adak ve Talat Bozkaya bu yıl yine, unlu bit zararlısı bulunan bahçelere bilimsel amaçlarla böcek incelemesi yapılan laboratuarda çoğaltılan ve yararlı besin olarak diğer zararlı canlıları tüketen böcek salımını yaptı.

Kaliteli ürünlerin elde edilmesi için her türlü adımları atmaya devam ettiklerini belirten Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, "Bu şekilde biyolojik mücadele yapan üreticilerimiz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca biyolojik mücadele destek ödemesinden yararlanabilmektedirler. Özellikle zararlı böceklerin bir tarım alanındaki yoğunluğunun ekonomik zarar seviyesi altında tutulabilmesi için faydalı böceklerin kullanılması en yaygın olarak bilinen biyolojik mücadele şeklidir. Biyolojik mücadele sayesinde doğal denge sağlanmış olurken, çevre ve insan sağlığı da ilaçların olumsuz etkilerinden korunmuş olmaktadır" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Söke'de Bahçelere Zararlı Böcek Avcıları Salındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement