SolidWorks'ün Eğitim Sektörü Yetkili Satıcısı Kliksoft Oldu - Son Dakika
Güncel

SolidWorks'ün Eğitim Sektörü Yetkili Satıcısı Kliksoft Oldu

Tasarımcıların ve mühendislerin öncelikli tercihi olan SolidWorks, eğitim sektöründe Kliksoft'u yetkili satıcı olarak atadı.

14.04.2011 15:09

Dünyanın 3D CAD yazılımları lideri Solidworks, Türkiye'de geleceğin mühendislerinin doğru araç ve eğitimlerle donatılması için çalışmalarına hız verdi. Bu hedef doğrultusunda SolidWorks ürünlerinin üniversiteler, meslek yüksek okulları, meslek liseleri ve özel eğitim merkezlerine satışını yapmak üzere Kliksoft'u eğitim sektörü yetkili satıcısı olarak atadı. Geçtiğimiz yıl Türkiye'de ofis açarak yatırımlarını artıran Solidworks, Türkiye genelindeki eğitim kurumlarında SolidWorks kullanımı arttırmayı ve eğitim müfredatlarına SolidWorks yazılımları ile ilgili derslerin eklenmesini hedefliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Solidworks Bölge Yöneticisi Murat Tüzüm; "Türk sanayicisinin önemli sıkıntılarından bir tanesi aradığı özelliklere uygun kalifiye mühendis veya tasarımcı bulamaması. Milyonlarca kişi iş ararken, binlerce firmanında eleman araması, iş arayan kişilerin açık pozisyonlara yerleşmek için gerekli donanıma sahip olmadığını gösteriyor. Yeni yapılanmamız ile üniversiteler, meslek yüksek okulları ve meslek liselerinin ilgili bölümleri ile SolidWorks eğitimi veren meslek edindirme kurslarının güncel yazılım ürünlerimizi kullanmalarını amaçlıyoruz. Bu sayede ilgili kurumlarda eğitim gören öğrencilerin, geçerli teknoloji ve bilgi ile donatılarak, işletmelerin mevcut ihtiyaçlarını karşılar seviyeye gelmelerini hedefliyoruz. KlikSoft firmasının eğitim sektörüne yönelik uzmanlığının bize değer katacağına inanıyorum." dedi.

Solidworks'ün kampus lisansı – okul lisansı ve laboratuvar lisansı seçeneklerinden uygun olanı alan kurum öğrencilerinin bilgisayarlarına Solidworks yazılımlarını da sağlayabilecek. Ayrıca eğitimler sonrasında öğrencilerin CSWA (Certified SolidWorks Admin) ve CSWP (Certified SolidWorks Professional) sınavlarına ücretsiz girmesi ve başarılı olanların bu unvanları alması mümkün olacak.

DS SolidWorks hakkında daha fazla bilgi için www.solidworks.com ve www.solidworks.com.tr web adreslerine, Kliksoft için www.kliksoft.net web adresine başvurulabilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel SolidWorks'ün Eğitim Sektörü Yetkili Satıcısı Kliksoft Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement