Soma'da Kurulması Planlanan Termik Santral - Son Dakika
Güncel

Soma'da Kurulması Planlanan Termik Santral

CHP'li bir grup, protesto amacıyla termik santral inşaatının yapımını üstlenen holdingin binası önüne iki zeytin fidanı dikti CHP Genel Başkan Yardımcısı Pavey: ''Zeytin ağaçlarımızı, asla hiç kimseye rant olarak yedirmeyeceğiz.

09.11.2014 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, Soma'da yapılması planlanan termik santral nedeniyle Yırca Mahallesi'ndeki zeytin ağaçlarının kesilmesine ilişkin, "Zeytin ağaçlarımızı, asla hiç kimseye rant olarak yedirmeyeceğiz. Bundan emin olabilirsiniz" dedi.

CHP İstanbul Gençlik Kolları üyeleri, Yırca'da zeytin ağaçlarının kesilmesini protesto etmek amacıyla, termik santral inşaatının yapımını üstlenen Kolin Holding'in Levent'teki binası önünde toplandı.

Zeytin ağaçlarının kesilmesini eleştiren sloganlar atan partililer, Kolin Holding binasının önüne 2 zeytin fidanı dikmek için çukur kazdı.

Eyleme katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, Yırca Köyü sakinleri ve muhtarı Mustafa Akın'a destek vermek için toplandıklarını söyledi.

Yırca Köyü sakinlerinin çok büyük bir mücadele verdiğini ifade eden Pavey, "Köylüler zeytin ağaçlarını korumak isterken şunu söylediler: 'Eskiden 500 kişiydik, şimdi 500 bin kişiyiz'. Bugün biz de İstanbul'da aynı çığlığa katılıyoruz" dedi.

Zeytin ağaçlarının kesilmesinden çok büyük üzüntü duyduklarını belirten Pavey, şöyle konuştu:

"Bu ülkede 10 milyon insan zeytin ağaçlarından, zeytincilikten, zeytin bahçelerinden ekmeğini kazanıyor. Bütün köylülerimizle birlikteyiz. Bunu bir kez daha tekrarlamak için toplandık. Partili arkadaşlarımızın yanı sıra bugün bize sürpriz yapan İtalya Yeşiller Partisi lideri Angelo Bonelli de bizimle birlikte. Zeytin ağaçlarıyla mücadelemizde onlar da var. Yalnız değiliz. Bugün zeytin ağaçlarımızı iyi dileklerimizle dikeceğiz Kolin İnşaat'ın önünde. Zeytin ağaçlarımızı asla hiç kimseye rant olarak yedirmeyeceğiz. Bundan emin olabilirsiniz."

İtalya Yeşiller Partisi Genel Başkanı Bonelli ise "Ağacı, zeytin ağaçlarını kesmek hayatı kesmektir" dedi.

Pavey ve Bonelli ile CHP milletvekilleri Aykut Erdoğdu, Kadir Gökmen Öğüt ve partililer holding binasının önüne 2 zeytin fidanı dikerek ayrıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soma'da Kurulması Planlanan Termik Santral - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement