Soma'daki Maden Faciası Davası - Son Dakika
Güncel

Soma'daki Maden Faciası Davası

Manisa'nın Soma ilçesinde, 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasına ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

09.08.2016 17:59

Manisa'nın Soma ilçesinde, 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasına ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

Akhisar Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan duruşmaya, müşteki avukatları ile tutuklu sanıklar Soma Kömür İşletmeleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik, Teknik Müdür İsmail Adalı, Teknik Nezaretçi Ertan Ersoy ve Emniyet Teknikeri Mehmet Ali Günay Çelik ile tutuksuz sanıklar dinlendikten sonra mahkeme heyetince kısa süreli ara verildi.

Aranın ardından söz alan Can Gürkan'ın avukatı Kadir Çekin, davaya ilişkin soruşturmayı ilk yapan savcı ile eski Manisa Barosu Başkanı Zeynel Balkız hakkında Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye oldukları yönünde iddiaların bulunduğunu belirtti.

Çekin, adını vermediği bir savcının bir sanığa "yağlı kazığa oturacaksın" dediğini öne sürerek, "Müvekkilim deliller yok olmasın diye 300 kişiye maaş ödemeye devam ediyor. Bazen öyle anlar oluyor ki mahkemenin iyi niyetinden şüphe duyuyoruz. Yakında orada ne olduğu ortaya çıkacak." dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddederek, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Bilirkişi raporunun beklenmesine karar veren mahkemeye heyeti duruşmayı erteledi.

Duruşmanın ardından avukatların açıklamaları

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, bilirkişi raporunun henüz gelmediğini ancak davada bazı gerçeklerin gün ışığına çıktığını savundu.

Sanıklardan Can Gürkan'ın avukatının dava ile ilgili önemli açıklamalar yaptığını aktaran Kozağaçlı, "Can Gürkan'ın 'madeni FETÖ yaktı', 'Paralel savcı ve örgüte üye bilirkişi vardı', 'Yakanlar FETÖ üyesidir' açıklamaları oldu. Son 6 aydır madeni işçilerin ya da başkalarının sabotajla yaktığını iddia ediyorlardı. 15 Temmuz'u kaçırmak istemediler. Sığınacak yerleri kalmadığı için komplo teorisine sığındılar." dedi.

Madenci ailelerin avukatlarından Can Atalay da Soma'daki maden faciasının sermaye, siyaset ve sendika suç ortaklığıyla gerçekleştirildiğini savundu.

Manisa Baro Başkanı Ali Arslan da maden faciasının "FETÖ'nün olayı" gibi gösterilmeye çalışıldığını ileri sürerek, "Baro'yu suçlamaya çalıştılar ama Manisa Barosu gerçeklerin ortaya çıkması için tüm çabayı göstermiştir. FETÖ'yle bağlantılıymış gibi bu olaydan kurtulmazlar." diye konuştu.

Soma\'daki Maden Faciası Davası
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soma'daki Maden Faciası Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement