Manisa Baro Başkanı: Soma İle İlgili Yeni Rapora ulaştık, İnceleniyor - Son Dakika
Güncel

Manisa Baro Başkanı: Soma İle İlgili Yeni Rapora ulaştık, İnceleniyor

Manisa Baro Başkanı: Soma İle İlgili Yeni Rapora ulaştık, İnceleniyor

Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız,Soma faciasıyla ilgili bir maden mühendisinin hazırlanmış raporu kendilerine gönderdiğini, rapor üzerinde inceleme yapıldığını bildirdi.

21.08.2014 22:37  Güncelleme: 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız, Soma'da 301 kişinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasıyla ilgili bir maden mühendisinin hazırlanmış raporu kendilerine gönderdiğini, "olayın madende metan gazı direnajının projesinin uygulanmadığından veya olması gerektiği gibi uygulanmadığından kaynaklandığı" iddialarını içeren rapor üzerinde inceleme yapıldığını bildirdi.

Balkız, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir maden mühendisinin tarafından hazırlanan raporun kendilerine ulaştırıldığını bildirdi. Raporun maden kazasının oluş şekliyle ilgili yeni bir kapı araladığını söyleyen Balkız, "Bu güne kadar karbonmonoksit gazından dolayı zehirlenmeler ve kömürün içten içe yanmasıyla ilgili çökmelerden bahsediliyordu. Bu arkadaşımızın açtığı pencerede, madende metan gazı direnajının projesinin uygulanmaması veya gerektiği gibi uygulanmamasından doğan bir kaza olduğu ileri sürülüyor" diye konuştu.

Raporu hazırlayan maden mühendisinin isminin kendilerinde saklı olduğunu ve raporu hazırlayacak derecede madende bir çalışma yaptığını ifade eden Balkız, raporu henüz incelemediğini, fakat ön bilgi olarak "kazanın gaz drenajının uygulanmamasından doğduğu" iddialarını içerdiğini öğrendiklerini, bu iddiayı ciddiye alarak inceleyeceklerini bildirdi.

-Manisa Baro Başkanı Balkız

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Manisa Baro Başkanı: Soma İle İlgili Yeni Rapora ulaştık, İnceleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement