Soma'lı Esnafların Taksit Borçları - Son Dakika
Yerel

Soma'lı Esnafların Taksit Borçları

Soma\'lı Esnafların Taksit Borçları

Soma Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Ayan, maden faciasının tüm ilçeyi etkilediğini belirterek 14 Mayıs ile 3 Temmuz tarihleri arasında ödenmeyen taksit borçları toplamının 753 bini geçtiğini söyledi.

14.07.2014 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Ayan, maden faciasının tüm ilçeyi etkilediğini belirterek 14 Mayıs ile 3 Temmuz tarihleri arasında ödenmeyen taksitlerin toplamının 753 bini geçtiğini söyledi.

Ayan, kooperatif binasında düzenlediği basın toplantısında kooperatif tarafından 28 Mayıs'ta kredilerin ötelenmesi için yapılan talepler henüz karara bağlanmadığını, kredilerini ödeyemeyen esnafların bankalar tarafından takibe alındığını açıkladı. Maden kazasının sadece işçileri değil, tüm Soma'yı etkilediğini söyleyen Ayan, 14 Mayıs ile 3 Temmuz tarihleri arasında ödenmeyen taksitlerin toplamının 753 bin lirayı geçtiğini belirtti.

Soma esnafı ve halkın çok zor günlerden geçtiğini yaşanan facianın ilçede psikolojik ve ekonomik bir çok olumsuz sonuca sebep olduğunu savunan Ayan şunları söyledi:

"Bu üzüntü verici olay nedeniyle ticari yaşam durma noktasındadır. Bu olumsuzlukların en aza indirilmesi şarttır. Hükümetimizden hazine destekli esnaf kredilerinin ötelenmesini, ertelenmesini talep ettik. İilk müracaatımız 28 Mayıs 2014 tarihinde yapıldı. 3 Haziran 2014 günü Teskomb Genel Başkanı Soma'ya geldi ve talebimizi bir kez daha yineledik, bu talebimiz Haziran ayının ilk haftası Gümrük ve Ticaret Bakanı Sn. Hayati Yazıcı' ya sunuldu. Somalı 500 e yakın esnaf konu hakkında imza toplayarak ilgili mercilere ve Manisa milletvekillerine gönderdiler ama henüz bir sonuç alınamadı. Soma Esnaf kefalet kooperatifinde ödenmeyen taksit tutarı 753 bin 75 liradır ve takibimiz hızla yükselmektedir. Esnaf borcunu ödeyemiyor ve banka takibe almaya devam ediyor bu durum çok tehlikeli bir gidiştir."

Hükümetten esnaf kefalet kredi taksitlerinin ötelenmesi taleplerinin kabul edilmesini beklediklerini ifade eden Ayan, bu uygulamann bir çok iş kolundaki Soma'lı esnafa bir müddet nefes aldıracağını, bu nedenle esnaf kredilerinin mutlaka ötelenmesi gerektiğini değerlendirdiklerini kaydetti. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Soma'lı Esnafların Taksit Borçları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement