Soma Tso Başkanı'ndan Termik Santrale Destek - Son Dakika
Güncel

Soma Tso Başkanı'ndan Termik Santrale Destek

Soma Tso Başkanı\'ndan Termik Santrale Destek

Soma Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Işık, ilçede son dönemlerde yaşanan sıkıntılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

22.01.2015 16:01

Soma Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Işık, ilçede son dönemlerde yaşanan sıkıntılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Soma'da bir değil iki değil üç, dört termik santral istediklerini belirten Işık, "Bugün referandum yapılsa yüzde 90- 95'lik kesim 'santral yapılsın' diyecektir" dedi.

Yırca Mahallesi'nde yapılması planlanan termik santral, organize sanayi bölgesi ve fakülte talepleri ile ilgili açıklamalarda buluan STSO Başkanı Hasan Işık, tüm dünyanın en çok önemsediği konunun yatırım olduğuna dikkati çekti. Işık şunları söyledi:

"Şu an Soma'da yatırımları göndermek için uğraşıyoruz gibi bir imajımız var, bu çok büyük sıkıntı. Her şeyi onaylanmış, büyük yatırımlı bir projeyi Soma istemiyormuş havası var. Kolin firması 'bu santrali Yatağan'a yapıyorum' dese, Yatağanlılar bayram eder. 'Buyursun gelsin' der. Enerji üretiminin merkezindeyiz. Kömürümüz bol ve bu kömürün enerjiye dönmesi gerekiyor. Soma maden ve termik santralle yasayan bir kent. Bir değil iki, üç dört mümkün olduğunca çok olması gerekiyor. Dolayısıyla da bu santralin yapılması taraftarıyız."

'REFERANDUM OLSA YÜZDE 90- 95 YAPILSIN DİYECEK'

Soma'nın ekonomisinin gelecek yatırımlara bağlı olduğuna dikkat çeken Işık sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaşanan kötü olaylar Soma ekonomisine yüzde 30 gerileme olarak yansıdı. KOSGEB kredisi ile şu anda sakin giden ödemeler, Ağustos ayı içerisinde sıkıntıya girecek. Kaldı ki bu süreç içerisinde 3 bine yakın işçi işsiz kaldı. Aileleri ile birlikte düşünürseniz 12 bin kişi yapıyor. Bu da Soma nüfusunun yüzde 10'u demek. Bir an önce santral yapımına başlanması gerekiyor. Kolin'in verdiği bilgilere göre 2 bin kişi inşaat sırasında çalışacak ve bu ciddi anlamda işsizliği önleyecek. Tahmini 1 milyar dolar yatırım öngörülüyor. Bunun yüzde 5'i Soma'ya gelse ilçe rahatlar. Dolayısıyla bu santral bir an önce yapılmalı. Bugün Soma'da bir referandum yapılsa yüzde 90- 95'lik büyük kesim, 'Santral yapılsın' diyecektir." - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Soma Tso Başkanı'ndan Termik Santrale Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement