Son Dakika! HDP Meclis Boykotunu Bitirdi - Son Dakika
Güncel

Son Dakika! HDP Meclis Boykotunu Bitirdi

"TBMM çalışmalarını boykot etme" kararı alan HDP, bu kararı bugün itibarıyla kaldırdı. HDP'li Ayhan Bilgen, "Şimdilik buradayız. Siz istemeseniz de çalışmalara katılacağız." dedi.

22.11.2016 13:48  Güncelleme: 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen az önce grup konuşmasında, Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve milletvekillerinin tutuklanmasına yönelik operasyonlardan sonra "TBMM çalışmalarını boykot etme" kararı aldıklarını, bu kararı bugün itibarıyla kaldırdıklarını açıkladı. Bilgen, "Şimdilik buradayız. Siz istemeseniz de çalışmalara katılacağız." dedi.

HALK TOPLANTILARI SÜRECEK

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Halk toplantılarını yapmaya devam edeceğiz. Bizi buralara bir davayı savunmak için gönderen halkın vereceği karar, onun çağrısı bizim için her şeyden daha değerli. Bu tartışmaları nihai karar için devam ettireceğiz. Şimdilik buradayız, burada olacağız." dedi.

Bilgen, partisinin TBMM Grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

PERVİN BULDAN İDDİASI

HDP'nin tutuklu milletvekillerinin "rehin" olarak tutulduğunu öne süren Bilgen, cezaevlerinde keyfi uygulamaların yaşandığını söyledi. Bilgen, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan'ın TBMM Genel Kurulunu yönetmemesi için Meclis Başkanı tarafından yazılı bir talimat gönderildiğini ileri sürdü.


YÜKSEKDAĞ'IN MESAJI OKUNDU

Toplantıda, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın cezaevinden grup toplantısı için gönderdiği mesaj okunurken, toplantıya katılanlar ve milletvekilleri ellerinde HDP'nin tutuklu milletvekillerinin fotoğraflarını taşıdı.

Son Dakika! HDP Meclis Boykotunu Bitirdi

Son Dakika Güncel Son Dakika! HDP Meclis Boykotunu Bitirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement