Yunanistan Darbecileri Vermedi, Türkiye'de Tutuklama Kararı Çıktı - Son Dakika
Güncel

Yunanistan Darbecileri Vermedi, Türkiye'de Tutuklama Kararı Çıktı

15 Temmuz sonrası kaçtıkları Yunanistan tarafından iade edilmeyen 8 darbeci için Türkiye'de tutuklama kararı çıktı. Karar sonrası darbecileri Interpol arayacak.

26.01.2017 17:36  Güncelleme: 08:29

Yunanistan'ın iade etmediği 8 darbeci asker için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklama kararı çıkarıldı.

İNTERPOL TARAFINDAN ARANACAKLAR

8 darbeci asker, haklarında çıkarılan 'tutuklama kararı' nedeniyle Interpol tarafından dünyanın her tarafında aranacak, takip edilecek.

Hakkında İstanbul nöbetçi 12. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklama kararı verilen darbeci askerlerin isimleri şöyle;

"Kurmay Pilot Yüzbaşı Süleyman Özkaynakçı, Kurmay Pilot Yüzbaşı Ferudun Çoban, Kurmay Pilot Yüzbaşı Abdullah Yetik, Kurmay Pilot Yüzbaşı Uğur Uçan, Astsubay Kıdemli Başçavuş Mesut Fırat, Astsubay Kıdemli Başçavuş Bilal Kurugül, Kurmay Pilot Binbaşı Gençay Büyük ve Kurmay Pilot Binbaşı Ahmet Güzel.

YUNANİSTAN'DAN İADE ETMEME KARARI

Yunanistan darbeci askerleri iade etmedi. Yunanistan Yüksek Mahkemesi (Arios Pagos) FETÖ'nün darbe girişimi sonrası helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerin Türkiye'ye iade edilmemeleri yönünde karar verdi.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR

15 Temmuz darbe girişiminin ardından helikopterle Yunanistan'a kaçan ve iltica talebinde bulunan 8 darbeci subay bugün bir kez daha hakim karşısına çıkarıldı.


KELEPÇESİZ OLMASI DİKKAT ÇEKTİ

TSİ 16: 00 sıralarında başlaması beklenen duruşma için Atina Yüksek Mahkemesine getirilen darbeci subayların kelepçesiz olması dikkat çekti. Darbeci subaylar hakkında Türkiye'ye iade edilip edilmemesine ilişkin nihai kararların bugün verilmesi bekleniyordu. Beklenen de oldu.


İADE ETMEDİLER

Darbeci askerlerin tamamı için nihai karar verildi. Mahkeme 8 darbeci askerin de Türkiye'ye iadesini reddetti.

Yunanistan Darbecileri Vermedi, Türkiye\'de Tutuklama Kararı Çıktı

Son Dakika Güncel Yunanistan Darbecileri Vermedi, Türkiye'de Tutuklama Kararı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement