Son Kartpostalcı" Teknolojiye Direniyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Son Kartpostalcı" Teknolojiye Direniyor

Kütahya'da, yaklaşık 40 yıldır kartpostalcılık yapan 72 yaşındaki Yüksel İnan, son yıllarda gelişen teknoloji ile bu işin bitme noktasına geldiğini bildirdi.

08.09.2016 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da, yaklaşık 40 yıldır kartpostalcılık yapan 72 yaşındaki Yüksel İnan, son yıllarda gelişen teknoloji ile bu işin bitme noktasına geldiğini bildirdi.

Geçmiş yılların iletişim araçlarından olan ve insanların özellikle bayram, yılbaşı ve diğer özel günlerinde birbirlerine gönderdikleri kartpostallar artık tercih edilmiyor.

Kentin son kartpostalcısı İnan, AA muhabirine, yaptığı açıklamada, yaklaşık 40 yıl önce Cumhuriyet Caddesi'nde kartpostal satıcılığına başladığını hatırlattı.

Son 20 yıldır da yine aynı caddede bir pasajda kartpostalcılığa devam ettiğini dile getiren İnan, "Severek yaptığım kartpostalcılık işimi, her geçen gün artan iletişim araçlarına rağmen sürdürmeye çalışıyorum. Pasaj içerisinde kartpostalları sergilemeye devam ediyorum ama maalesef ilgi yok. Eskiden bayramlarda, yıl başlarında ve diğer özel günlerde çok sayıda kartpostal satardım. Ama şimdilerde maalesef yüzüne bakan yok. Kurban bayramı yaklaştı, görüldüğü gibi kartpostallara bakan dahi yok. Ben de ekmek paramı kazanmak adına kartpostalların yanı sıra oyuncak, manzara resmi, zarf ve benzeri şeyler satıyorum." diye konuştu.

Yeni neslin kartpostalın ne olduğunu dahi bilmediğinden yakınan İnan, zaman zaman öğretmenlerin öğrencilere ödev verdiğini ve öğrencilerin kartpostalları bu şekilde görerek öğrendiğini anlattı.

Teknolojik gelişmenin sektörü bitirme noktasına getirdiğine ifade eden İnan, "Teknoloji gelişti, her gün yeni bir iletişim aracı çıkıyor. Telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte insanlar bayramlarda birbirlerine mesaj atıyor, kendi fotoğrafını veya bulunduğu yerin fotoğrafını gönderiyor. Bu yüzden kartlara ilgi gösteren yok." ifadelerini kullandı.

İnan, pasajda sergilediği kartpostalların yanı sıra iş yerindeki dolaplarında yaklaşık 30 bin kartın daha olduğunu, mesleği bırakması halinde ise kentin tanıtımına katkı sağlamak adına kartpostalları Kütahya Belediyesi Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağışlayacağını sözlerine ekledi.

Son Kartpostalcı" Teknolojiye Direniyor
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Son Kartpostalcı' Teknolojiye Direniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement