Gül, Son Mesajını Zafer Haftası Dolayısıyla Yayınladı - Son Dakika
Güncel

Gül, Son Mesajını Zafer Haftası Dolayısıyla Yayınladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görevdeki son mesajlarını Zafer Haftası ve Malazgirt Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla yayınladı.

26.08.2014 10:21  Güncelleme: 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görevdeki son mesajlarını Zafer Haftası ve Malazgirt Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla yayınladı. Milletin her zaman vatanını canından aziz bildiğini, bağımsızlığı ve özgürlüğü için tarih boyunca büyük mücadeleler verdiğini ve bunlardan muzaffer çıktığını belirten Gül, "Ağustos ayının son haftası milletimiz için şanlı zaferlerin yaşandığı önemli olaylara sahne olmuştur. Gerek milletimize Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi, gerek bu toprakların ebedi yurdumuz olduğunu ilan eden Büyük Taarruz, Ağustos ayına damgasını vurmuştur" dedi.

26 Ağustos 1922'de Afyon Kocatepe'den başlayan Büyük Taarruz'un millet için parlak bir geleceğin habercisi olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, "Milletimizin tek yürek olarak yürüttüğü İstiklal Mücadelesi 30 Ağustos Zaferi'yle nihai hedefine ulaşmıştır. Böylelikle milletimiz ve Ordumuz, imkânsızlıklara rağmen, tarihe altın harflerle işlenen büyük bir destan daha yazmıştır. Bu zafer, Türk milletinin sarsılmaz bütünlüğünü, birlik ve beraberliğiyle tüm engelleri aşacağını, bağımsız ve hür yaşama iradesini tüm dünyaya bir kez daha göstermiş, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atmıştır" dedi. Cumhurbaşkanı Gül'ün mesajı şöyle sona erdi:

"Cumhuriyet"in ilanıyla birlikte muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma ülküsü doğrultusunda topyekun bir kalkınma seferberliği başlatan Türkiye, önemli mesafeler katetmiştir. Son yıllarda her alanda gerçekleştirilen hamleler ve reformlar, Türkiye'nin hedeflerine güçlü şekilde yürüdüğünü ortaya koymaktadır. İstiklal Mücadelesinin önderi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, varlığımızı borçlu olduğumuz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum."

-"TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILMIŞ ŞANLI ZAFER"-

Cumhurbaşkanı Gül, Malazgirt Zaferi'nin 943'üncü yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda ise Anadolu'nun kapılarını Türklere açan, sonuçları itibarıyla Türk ve dünya tarihi açısından bir dönüm noktası olan Malazgirt Zaferi'nin, tarihe altın harflerle yazılmış şanlı bir zafer olduğunu bildirdi.

Zaferin ardından Sultan Alparslan'ın sergilediği adaletli, merhametli ve hoşgörülü yönetim anlayışının, Anadolu'da köklü bir medeniyetin temelini de attığını kaydeden Gül, "Birlik ve beraberlik, hoşgörü, kardeşlik gibi yüce hasletlerini bereketli Anadolu topraklarında pekiştiren milletimiz, vatan bildiğimiz bu topraklarda eşsiz bir kültür ve tarih mirası oluşturmuştur. 1071'den bugüne Anadolu toprakları, barış, sevgi ve kardeşlik çağrısının merkezi olmuş, Türkiye Cumhuriyeti bu sağlam temeller üzerine kurulmuştur" dedi. Gül şöyle devam etti.

"Milletimiz, sahip olduğu kültürel ve tarihsel zenginliklere her zaman olduğu gibi bugün de sahip çıkmakta, gurur duyduğu geçmişinden aldığı güçle, parlak bir geleceğe doğru kararlılıkla ilerlemektedir.

Atalarımızdan emanet aldığımız köklü mirası koruyarak, Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza dek yaşatmak hepimizin ortak amacı, en önemli sorumluluğumuzdur.

Malazgirt Zaferi'nin 943. yıl dönümünde, Sultan Alparslan'ı ve cennet vatanımız uğruna canını veren tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Gül, Son Mesajını Zafer Haftası Dolayısıyla Yayınladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement