Sorgun'da 25 Kursiyer Düzenlenen Törenle Sertifikalarını Aldı - Son Dakika
Yerel

Sorgun'da 25 Kursiyer Düzenlenen Törenle Sertifikalarını Aldı

Sorgun\'da 25 Kursiyer Düzenlenen Törenle Sertifikalarını Aldı

Yozgat İşkur İl Müdürlüğü ve KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini” tamamlayan 25 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

08.08.2014 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat İşkur İl Müdürlüğü ve KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini" tamamlayan 25 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlene törene İlçe Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yozgat İşkur İl Müdürü Nevzat Atak ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Yozgat'ın en potansiyel ilçesinin Sorgun olduğunu belirterek "Sorgun kuzeyi güneye, doğuyu batıya bağlayan bir ilçe konumunda olması bu bölgenin potansiyeli artırıyor. Sorgun'da bu tür kurslar sayesinde bir çok girişimcimiz işçi durumundayken, iş veren durumuna geçti. Özellikle Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün bünyesinde açılan çinicilik ve bakır işlemeciliği kursu oldukça fazla ilgi gördü. Bayanlarımız ilk olarak çiniciliği ardından, bakır işlemeciliğini öğrenerek aile bütçesine katkıda bulunmaya başladılar. İnanmak başarının yarısıdır" dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise konuşmasında, belediye olarak üretime yönelik işletmelerin her zaman yanlarında olduklarını belirterek "El Sanatları Merkezimizde 40 iş yerimiz bulunuyor. Burada üretime yönelik, istihdam sağlayacak olan bütün üreticilerimizi her şekilde destekleme hazırız. Ayrıca El sanatları merkezimizin hemen yan tarafından bulunan boş arsa üzerine 40 iş yeri daha yapmayı planlıyoruz" diye konuştu. .

Yozgat İşkur İl Müdürü Nevzat Atak ise, Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen kursların ilk ayağının tamamlandığını kaydederek "İŞKUR ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen ve 250 kursiyerin eğitim alacağı program kapsamında Sorgun'da 50 kursiyerin ilk etabı olan 25 kursiyerimiz sertifikalarını almaya hak kazandılar. Girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerler kendi iş yerlerini açmaları halinde, KOSGEB'in 30 bin liralık Girişimcilik Desteğine başvurma hakkına sahip olacak" dedi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sorgun'da 25 Kursiyer Düzenlenen Törenle Sertifikalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement