Sorgun'da İhtiyaç Sahibi Aileler Yararına Kermes - Son Dakika
Yerel

Sorgun'da İhtiyaç Sahibi Aileler Yararına Kermes

Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ihtiyaç sahibi aileler için kermes düzenlendi.

16.04.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ihtiyaç sahibi aileler için kermes düzenlendi.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Belediye Sergi Salonu'ndaki kermesin açışında yaptığı konuşmada, ilçede kurulan Dost Gönüller Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin çok farklı bir yardım mekanizması oluşturduğunu, her meslekten gönüllü vatandaşların dernekte gönüllü olarak çalıştığını söyledi.

Belediye olarak yardım amaçlı kurulan derneklere destek olduklarını ifade eden Şimşek, "Sadece ilçemizde değil, tüm yurt çapında hatta dünya çapında hizmet veren bu derneğimizin yöneticilerini yürekten kutluyorum. Allah hepinizden razı olsun. İyi ki varsınız" dedi.

Dernek Başkan Yardımcısı Orhan Tatar da kermesin gelirinin ihtiyaç sahibi ailelere yardım için kullanılacağını, şu an derneklerine kayıtlı 3 bin 500 ihtiyaç sahibi aile bulunduğunu söyledi.

Tatar, bu ailelerden 200'ünün düzenli olarak yardım aldığını ifade ederek, "Derneğimiz sadece ilçemizde veya ülkemizde değil, yurt dışında Afrika'da, Suriye'de çeşitli yardımlarda bulundu. Afrika'da su kuyuları, sağlık hizmetleri, Suriye'de gıda ve giyecek yardımları yaparak derneğimizi dünya çapında yardım derneği olarak düşünebiliriz. El emeği göz nuru ürünlerin yanında lezzetli yiyeceklerin de bulunduğu kermes pazar gününe kadar belediye sergi salonunda açık olacak" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sorgun'da İhtiyaç Sahibi Aileler Yararına Kermes - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement