Sorgun Ziraat Odasından "Sahte Kulak Küpesi" Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Sorgun Ziraat Odasından "Sahte Kulak Küpesi" Uyarısı

Sorgun Ziraat Odasından "Sahte Kulak Küpesi" Uyarısı

Yozgat’ın Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, kurban alırken sahte kulak küpesi konusunda vatandaşları uyararak, aldıkları hayvanların kulak küpesinin pasaportalırnda bulunan numara ile ayın olup olmadığını kontrol etmelerini istedi.

20.09.2015 12:24

Yozgat'ın Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, kurban alırken sahte kulak küpesi konusunda vatandaşları uyararak, aldıkları hayvanların kulak küpesinin pasaportalırnda bulunan numara ile ayın olup olmadığını kontrol etmelerini istedi.

Vatandaşların kurbanlık hayvan alırken özellikle büyükbaş hayvanlarda kulak küpesi ve pasaportlarını kontrol etmesi gerektiğini belirten Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık, "Bazı kurbanlıkların kaçak olarak komşu ülkelerden getirildiği, geçen yıl kesilen kurbanlıkların küpelerini biriktiren bazı kişilerin, bu küpeleri kaçak hayvanlara taktığı şeklinde söylentiler duyulmaktadır. Her ne kadar ilçemizde böyle bir durumun yaşanmasına ihtimal vermiyor olsak da, yine de vatandaşlarımız bu duruma karşı uyanık olsunlar, kurbanlarını güvenilir, tanıdıkları satıcılardan ve veteriner hekim kontrolündeki hayvan pazarlarından alsınlar" dedi.

Vatandaşların satın alacakları kurbanın pasaportunu, nakil belgesini kontrol etmesini isteyen Tuzlacık, "Pasaporttaki numarayla kulak küpesindeki numara tutuyor mu ona mutlaka baksınlar. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl veya ilçe müdürlükleri menşe şahadetnamesine bakmadan, pasaportu olmadan nakil belgesi veremez. Yetkilerimiz de denetimlerini sürdürmeli, vatandaşlarımızın güvenli, kurban vasfı taşıyan kurban almalarını sağlamalıdır" diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sorgun Ziraat Odasından 'Sahte Kulak Küpesi' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement